ΤΙ ΛΕΕΙ Ο ΕΣΙΕΝ ΓΙΑ ΤΗ... ΨΥΧΗ ΤΗΣ ΛΕΩΦΟΡΟΥ!

πηγή: Intime
 

Το παρατραβάει ο Αλαφούζος. Γιατί, όχι! Άνθρωπος των μήντια είναι ο πρόεδρος του Παναθηναϊκού και γνωρίζει ότι στην πιάτσα δεν κυκλοφορεί... δημοσιογραφία. Ποιος να του χώσει δύο-τρία σύμφωνα γι' αυτά που σερβίρει στον κόσμο; Κανένας. Άντε ένας-δύο σεσημασμένοι... αντιπαναθηναϊκοί.

Όλο το σύστημα του Παναθηναϊκού ασχολείται με το... γήπεδο της Λεωφόρου. Μιλάμε για το απόλυτο πισωγύρισμα και λέγονται απίθανα πράγματα. Επώνυμοι βάζελοι, όσοι έχουν μια σχέση στο παρελθόν με τον Παναθηναϊκό, όσοι θέλουν σήμερα να αποκτήσουν μια σχέση με την ΠΑΕ, λένε από ένα ποιηματάκι που βολεύει τα σχέδια του Αλαφούζου. Για ένα ξένο γήπεδο. Την Λεωφόρο που αποτελούσε...''ιδιοκτησία'' της ποδοσφαιρικής ομάδας μέχρι το 1979. Του ερασιτέχνη, όχι της ανώνυμης εταιρείας,

Έχει, λέει, «ψυχή» αυτό το γήπεδο. Όχι, καρδιά. Παναθηναϊκή ψυχή. Εγώ δεν ξέρω κανέναν πλούσιο, κανέναν πρώην φτωχό, να συνεχίζει να μένει στο σπίτι που γεννήθηκε, που πιθανόν να ήταν καλύβι, παράγκα, επειδή έχει... ψυχή. Μέχρι και τον Τζιλμπέρτο Σύλβα που δεν έπαιξε ποτέ στη Λεωφόρο, τον βάλανε να μιλήσει για το... ψυχωμένο γήπεδο. Δεν κατάλαβα. Γι' αυτό ήρθε στον Παναθηναϊκό ο Βραζιλιάνος; Να μιλήσει για το... αθλητικό κέντρο της Λεωφόρου, λες και η ΠΑΕ έχει σχέση με πάλη, χάντ-μπωλ, πιγκ-πογκ, όποιο τμήμα του ερασιτέχνη.

Ξεχάσανε τον Εσιέν. Μεγάλο όνομα κι αυτός, παίκτης του Παναθηναϊκού είναι. Τι λέει για τη ψυχή της Λεωφόρου. Την καρδιά της. Τους πνεύμονές της. Τα νεφρά της. Παράλειψη να μη μιλήσει και ο Εσιέν που φόρεσε τη φανέλλα της Ρεάλ, της Μίλαν, της Τσέλσυ, της Λυών, ομάδων με γήπεδα...όπως της Λεωφόρου.

Διαβάστε ακόμα:

Ο Στραματσόνι «καταργεί» τον Μπεργκ