Ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΑΝΑΓΚΗ ΑΠΟ ΜΕΤΑΓΡΑΦΕΣ!

πηγή: Intime
 

Μας κάνουν πλάκα από τον Ολυμπιακό. Δημοσιογράφοι και... ιντερνετικοί σχολιογράφοι, λογαριάζονται κι αυτοί. Ολυμπιακός δεν είναι μόνον ο μεγαλομέτοχος και ο προπονητής. Τον κόσμο της ομάδας εκφράζουν και οι επαγγελματίες ρεπόρτερ, αλλά και οι επίσης «άρρωστοι» ατακαδόροι του διαδικτύου που βγάζουν έτσι κι αλλοιώς το μαράζι τους για τον θρύλο.

Μας κάνουν πλάκα, λοιπόν, οι κύριοι όταν υποστηρίζουν πως η ομάδα θέλει...ενίσχυση. Ότι κάποιοι, ποδοσφαιριστές, μάλιστα μερικοί είναι και ενδεκαδάτοι, βασικοί στην ομάδα, δεν κάνουν. Ότι σ' αυτή και την άλλη θέση υπάρχουν κενά.

Μιλάνε για τον Ολυμπιακό, όχι κάποια άλλη ομάδα που έχει χιλιομετρική απόσταση στη βαθμολογία του πρωταθλήματος. Λένε ότι ο Ολυμπιακός του Μαρινάκη, του 6x6, χρειάζεται... μεταγραφές. Εγώ λέω το άλλο, για να σοβαρέψουμε την κουβέντα. Ποιος είναι ο στόχος του Ολυμπιακού;

Η Καλλονή π.χ. και ο Λεβαδειακός έχουν στόχο την παραμονή. Ο Ατρόμητος και ο Αστέρας να είναι παρόντες στα play-off. Η Βέροια και ο Ηρακλής να μην κινδυνεύσουν. Ο Ολυμπιακός εκτός του πρωταθλήματος, που το έχει στο τσεπάκι, έχει κάποιον άλλον στόχο; Αν πεις «Ευρώπη», τότε τρως στη μάπα την κόκκινη κάρτα στη κουβέντα.

Μιλάμε για αγωνιστικούς στόχους, όχι οικονομικούς στόχους στην Ευρώπη. Άλλο μία ελληνική ΠΑΕ να επιδιώκει να εξασφαλίζει φτούκα προ ένα 20αρικο, ένα 25-30αρικο εκατομμύρια με τη συμμετοχή στους ομίλους του τσάμπιονς ληγκ. Κι άλλο, εντελώς άλλο, να έχει στόχο να διακριθεί και αγωνιστικά στο τσάμπιονς ληγκ.

Οι στόχοι στο τσάμπιονς ληγκ απαιτούν ποδοσφαιριστές άλλων κυβικών. Περισσότερο ακριβούς απ' αυτούς του Ολυμπιακού, ο οποίος στην πραγματικότητα δεν έχει στόχους αγωνιστικούς στην Ευρώπη. Απλά έχει καλύτερης αξίας ρόστερ στην Ελλάδα και κάθε χρόνο ρίχνει τα ζάρια στη μπαρμπουτιέρα του τσάμπιονς ληγκ, και ό,τι κάτσει. Με τη ψυχή στο στόμα και με... ηρωισμό να περάσει στην επόμενη φάση, στους «16».

'Ενας στρατηγικός στόχος, θεμιτός και χειροπιαστός, για μια ΠΑΕ που περιορίζεται στα ρηχά κι όχι στα βαθειά νερά του τσάμπιονς ληγκ, είναι να μεταπωλεί παίκτες. Περισσότερο ακριβά απ' όσο τους αγοράζει. Έχει αυτόν το στόχο ο Ολυμπιακός του Μαρινάκη;

Δεν μιλάς αέρα πατέρα για μεταγραφές στον συγκεκριμένο Ολυμπιακό αν προηγουμένως δεν ξεκαθαρίσεις τους στόχους της εταιρείας. Επιχείρηση είναι ο Ολυμπιακός, όπως κάθε ΠΑΕ, όχι σύλλογος και σωματείο, αυτή τη μαλακία που τους έχει μείνει από τα μετακατοχικά χρόνια.

Αφού, λοιπόν, ο Ολυμπιακός του Μαρινάκη δεν προχωράει σε στόχευση διάκρισης στο τσάμπιονς ληγκ, κακώς γίνεται λόγος για μεταγραφές. Για καλύτερους παίκτες που θα κερδίζουν το... πρωτάθλημα από την Ξάνθη και τον Παναθηναϊκό, την ΑΕΚ και τον Αστέρα, τον Ατρόμητο και τον ΠΑΟΚ, ομάδες που προς το παρόν μειονεκτούν του Ολυμπιακού, σε αξία και πείρα ποδοσφαιριστών.

Απαραίτητο να σημειωθεί. Πολύ σωστά ο Μαρινάκης, όπως άλλωστε στο παρελθόν ο Βαρδινογιάννης και ο Κόκκαλης, όσο κι αν είχαν ανεβάσει τον πήχυ, δεν έκαναν οικονομικό «άνοιγμα» για να μπουν στην αγορά της Ευρώπης. Με ποιες προϋποθέσεις; Του φτωχομπινεδιάρικου εγχώριου πρωταθλήματος.

Διαβάστε ακόμα:

Καραγκιοζισμός Κοντονή στον καραγκιοζισμό του Ολυμπιακού