Ο ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΟΣ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ ΤΗΣ ΣΕΒΙΛΗΣ

 

Τρία χρόνια παίρνει το γιουρόπα ληγκ η Σεβίλη. Απίστευτη επιτυχία. Ναι, απίστευτη. Μια ομάδα που δεν είναι η πρώτη στην πατρίδα της. Ούτε καν μέσα στις πρώτες της Ισπανίας.

Αλήθεια, η Μπαρτσελώνα θα τα κατάφερνε όπως η Σεβίλη; Ιστορικά, η απάντηση είναι ΟΧΙ! Η Ρεάλ Μαδρίτης; Χίλιες φορές ΟΧΙ, διότι αποτελεί μοναδικό φαινόμενο, μία ομάδα, κάθε ομάδα σήμερα, όχι πριν 50 χρόνια, να κατακτά σερί τρία χρόνια κύπελλο Ευρώπης.

Δεν πρόκειται περί τύχης. Ούτε ότι η Σεβίλη εκμεταλλεύθηκε ευνοϊκές συγκυρίες. Αυτά τα λες αν σήκωσε το κατσαρόλι μια φορά. Πίσω από τις τρεις συνεχείς κατακτήσεις ψάχνεις τι... υποκρύπτεται. Τι μπορεί να είναι αυτό; Τι άλλο παρά ένα συγκεκριμένο και στοχευμένο μπίζνες πλαν.

Η Σεβίλη των 700.000 κατοίκων δεν έβαλε πλάνο να αμφισβητήσει τα πρωτεία της Μπαρτσελώνα και της Ρεάλ. Δύσκολο ένα τέτοιο έργο. Είναι ένα πρότζεκτ που για την υλοποίησή του απαιτείται διάρκεια δεκαετιών. Να κερδίζει, όμως, τα εκατομμύρια η Σεβίλη στο χρηματιστήριο των ποδοσφαιριστών, όπως το πετυχαίνει, είναι στόχος υλοποιήσιμος, όπως εξετίμησαν οι ιδιοκτήτες τους.

Όπως επίσης να κτυπάει κάθε χρόνο την Νο2 κούπα της Ευρώπης, όχι εκείνη του τσάμπιονς ληγκ. Η οργάνωση της ομάδας να υπηρετεί τον συγκεκριμένο στρατηγικό στόχο της υψηλής διάκρισης του γιουρόπα ληγκ. Ο προπονητής της να συντηρεί την ομάδα στη σκιά της κορυφής του πρωταθλήματος, όμως να την έχει πανέτοιμη να κάνει την υπέρβαση στις επιλεγμένες αναμετρήσεις εκτός Ισπανίας.

Από το όνομα Έμερι ο Βάσκος προπονητής της Σεβίγια πρέπει να είναι ουγγρικής καταγωγής, από τους προπαπούδες του. Το «λέει» και το όνομά του, Ουνάι. Άντρο των Ούνων και του Ατίλα ήταν η Ουγγαρία.

Διαβάστε ακόμα:

Αγρια μεσάνυχτα ο Μαρινάκης για το κάζο από την ΑΕΚ