ΣΕ ΠΟΙΟ ΘΕΑΤΡΟ ΝΑ ΠΡΩΤΟΠΑΣ

 

Είσαι ποδοσφαιρόφιλος. Έτσι λες. Επειδή είσαι οπαδός της ομάδας σου. Και επειδή δεν αυτοχαρακτηρίζεσαι φανατικός, αρρωστημένος, λες ότι είσαι φίλαθλος. Παραμύθι. Δεν είναι ντροπή να είσαι οπαδός. Και ποιος δεν είναι, άλλωστε. Άλλο αυτό, κι άλλο ποδοσφαιρόφιλος. Φίλος του ποδοσφαίρου.

Ο αποδυτηριάκιας δεν είναι φίλος του ποδοσφαίρου. Είναι λάτρης του ποδοσφαίρου. Γιατί; Το γηπεδικό θέαμα δεν νομίζω πως μειονεκτεί με το κινηματογραφικό π.χ. Όπως μια ταινία σε χαλαρώνει, σε ξεκουράζει, σε «παίρνει» μαζύ της κι εσύ ξεχνάς τις σκοτούρες της καθημερινότητάς σου, έτσι και στο show της μπάλλας. Πέφτεις σε κάποια ματς που σε μαγεύουν, σε μεθάνε.

Σήμερα και αύριο γίνονται τελικοί κυπέλλου στην Ευρώπη. Τι να πρωτοδείς! Έχει... πρόβλημα ο ποδοσφαιρόφιλος. Το ίδιο που θα αντιμετώπιζε ο θεατρόφιλος αν χρειαζόταν να διαλέξει σε μια ημέρα, σε δύο ημέρες 4 και 5 σπουδαίες παραστάσεις. Σε ποια να πρωτοπάει; Ποια να αγνοήσει.

Γιουβέντους-Μίλαν, τελικός κυπέλλου Ιταλίας. Μπάγερν-Ντόρτμουντ, άλλη ματσάρα σε τελικό. Ακόμα, Μπαρτσελώνα-Σεβίλη.

Ακόμα και το Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ-Κρύσταλ Πάλας έχει το πολύ υψηλό ενδιαφέρον του. Είναι η διοργάνωση στην Αγγλία, ο «θεσμός» του κυπέλλου ανεβάζει το κύρος σε μια very british traditional αναμέτρηση.

Λοιπόν. Εσύ ο ποδοσφαιρόφιλος πόσους τελικούς κυπέλλου θα δεις.

Διαβάστε ακόμα:

Ο στρατηγικός σχεδιασμός της Σεβίλλης