ΑΝΕΥΘΥΝΗ Η ΕΠΙΛΟΓΗ ΙΒΙΤΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΑΟΚ

πηγή: Intime
 

Αν ήμουν στη θέση του Ιβάν Σαββίδη, ούτε καν θα το σκεπτόμουν να δώσω την ομάδα στον Ίβιτς, που τα πήγε μια χαρά, μετά την απομάκρυνση του Κροάτη Τούντωρ. Ό,τι το καλύτερο για τον ΠΑΟΚ η πρώτη θέση στα play-off. Πράγματι, με τον άπειρο Ίβιτς η ομάδα «κάτι» έκανε, πήρε το εισιτήριο της μικρής, της πολύ μικρής ελπίδας να περάσει στους ομίλους του τσάμπιονς ληγκ.

Η απόφαση να συνεχίσει ο ΠΑΟΚ με Ίβιτς είναι κάτι περισσότερο από ρίσκο. Όσο μια ζαριά, που σε μια ριξιά τα κόκκαλα δίνουν μέχρι 21 συνδυασμούς. Οι εξάρες, δηλαδη, είναι μία από τις 21 ζαριές.

Με ποια δεδομένα ο Ιβάν Σαββίδης κατέληξε στο «δικό μας το παιδί», τον Ίβιτς; Επειδή η ομάδα «μεταμορφώθηκε» και πέρασε μπροστά στα play-off. Μήπως μιλάμε για «μαγική
εικόνα»; Στο ποδόσφαιρο η πραγματικότητα θολώνει από τα αποτελέσματα, αλλά και την απόδοση της ομάδας, όταν βοηθάει ο αντίπαλος, οι αντίπαλοι. Συγκεκριμένα:

-Ο Πανιώνιος σε καμία περίπτωση δεν δικαιολόγησε τη συμμετοχή του στα μπαράζ.
-Η ΑΕΚ είχε τελειώσει, είχε κλείσει το βιβλίο της σαιζόν 2015-16 με το κύπελλο που πήρε από τον Ολυμπιακό.
-Ο Παναθηναϊκός, το φαβορί των μπαράζ ΓΕΛΟΙΟΠΟΙΗΣΕ όλους τους ειδικούς που βγάζουν τα εύκολα συμπεράσματα από ΕΝΑ και μόνον ματς. Το 3-0 επί της ΑΕΚ.

Η ομάδα, η κάθε ομάδα δεν μετράται σ' ένα παιχνίδι. Σ' ένα μήνα. Ποτέ. Ο ΠΑΟΚ, λοιπόν, απλά ήταν καλύτερος από τους τρεις «αναπηρικούς» αντιπάλους του στα μπαράζ.

Η πρωτιά στα play-off ήταν το ΕΥΚΟΛΟ για τον ΠΑΟΚ, σε σύγκριση μ' αυτά που τον περιμένουν. Σε σύγκριση με το στόχο να προκριθεί στο τσάμπιονς ληγκ. Και ο Ιβάν Σαββίδης
πήρε την «τυφλή» απόφαση. Την εύκολη απόφαση. Και «ξεμπέρδεψε» από την ΥΠΕΥΘΥΝΟΤΗΤΑ της επιλογής ενός κατάλληλου προπονητή.

Αλήθεια, με ποιά φόντα, με ποιά προυπηρεσία ο πρωτάρης, ο άβγαλτος Ίβιτς θα ανταποκριθεί;

Διαβάστε ακόμα:

Αν ο Μαρινάκης ήταν μοσχόμαγκας