ΑΕΚ ΚΑΙ ΚΕΤΣΠΑΓΙΑ, ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΣΤΟΙΧΗΜΑ ΤΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ

πηγή: Intime
 

Βάζεις κάτω τα δεδομένα και προχωράς για το παρασύνθημα. Ο πολύ γνωστός μας Τιμούρ Κετσπάγια δεν ήταν η πρώτη επιλογή προπονητή για την ΑΕΚ. Ούτε και μέσα στις τρεις πρώτες υποψηφιότητες. Αυτό είναι το ένα. Το άλλο, ότι ο Γεωργιανός με πλούσιο βιογραφικό ως ποδοσφαιριστής και προπονητής, βρίσκεται στην καλύτερη ηλικία ως επαγγελματίας στη δουλειά του.

Πλούσιο βιογραφικό σημαίνει ότι για τα στάνταρ της ΑΕΚ είναι υπεραρκετές οι εμπειρίες που έχει ήδη αρμέξει ο Κετσπάγια, τόσο ως ποδοσφαιριστής, όσο και ως προπονητής. Θα μπορούσε να ήταν λιγώτερο πτωχές οι εμπειρίες του ακόμα κι αν η καριέρα του στα γήπεδα είχε πορεία σε υψηλώτερο επίπεδο.

Πιθανόν ο Κετσπάγια να φιλοδοξούσε να είναι σήμερα προπονητής όχι της ΑΕΚ, αλλά της Νιούκαστλ, με την οποία έχει επίσης καλά «προηγούμενα». To κρίσιμο ερώτημα είναι τι θα κάνει η ΑΕΚ μ' αυτόν προπονητή. Όπως ανοικτό ερώτημα είναι ποιος θα «είναι» στην ΑΕΚ ο Κετσπάγια.

Ο καραφλός θα είναι αυτός που είναι! Όχι, ακριβώς! Ο ίδιος θα 'ναι, βέβαια, ο κάθε άνθρωπος δεν αλλάζει, όμως θα 'ναι... άλλος διότι η ΑΕΚ είναι... άλλη ομάδα. Όχι όπως η Ανόρθωση, η εθνική Γεωργίας, ο Ολυμπιακός. Όπως άλλη, όχι ακριβώς η ίδια είναι η ΑΕΚ με Δέλλα, με Πογιέτ, αύριο με Κετσπάγια.

Είσαι αυτός που είσαι, όμως όχι καρμπόν στο γάμο και με τη μία και με την άλλη γυναίκα. Να, γιατί δεν λαμβάνεις υπ' όψιν ό,τι γνωρίζεις για τον Κετσπάγια, ό,τι «φάνηκε» στις προηγούμενες δουλειές του. Το στοίχημα του 2016 είναι τι θα δώσει το πάντρεμα του «ώριμου» καραφλού και της ΑΕΚ που γνωρίζει τι σόι είναι ο νέος προπονητής της.

Στον Ολυμπιακό ο Κετσπάγια τελείωσε από τις 15 Σεπτεμβρίου, το 2009. Να σημειώσω ότι εκείνη τη σαιζόν ο Κόκκαλης, που σχεδόν δεν πολυψαχνόταν ποιος θα είναι ο προπονητής του, όπως και ποιος... δεν θα ήταν, έχασε το πρωτάθλημα. Το πήρε ο Πατέρας με τον Παναθηναϊκό. Ποιος μπορεί να αποκλείσει την πιθανότητα, ότι ο Ολυμπιακός με Κετσπάγια δεν θα έπαιρνε ένα ακόμα πρωτάθλημα;

Έφυγε ενωρίς ο Γεωργιανός, τελείωσε αμέσως και ο Κόκκαλης και ήρθε η σειρά του Μαρινάκη. Αυτά για την Ιστορία, η οποία μόνον με προβλέψεις δεν γράφεται.

Διαβάστε ακόμα:

Τον Αναστασιάδη πήρε ο Κούγιας, για ...πόσο;