ΜΑΦΙΟΖΟΙ ΣΤΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ, ΕΘΝΙΚΗ ΓΙΑ ΤΑ ΜΠΑΖΑ

 

Έχασε κοτζάμ Ρωσία στο Ευρώ της Γαλλίας από την Σλοβακία. Από ένα χωριό της Ευρώπης για να κάνουμε ταμείο. Ποτέ δεν χώνεψαν οι Τσέχοι την ενοποίησή τους, επί κομουνισμού, με τη βλαχιά της Σλοβακίας. Σα να υποχρεώνονταν οι Έλληνες να γίνουν ένα κράτος με τη γυφτιά των Σκοπίων.

Αυτά γίνονται μόνον στο ποδόσφαιρο. Η χώρα γίγας, ο κολοσσός Ρωσία να χάσει από την Σλοβακία και να αρπάξει μία τριάρα από την... Ουαλία. Η ντροπή η ποδοσφαιρική, όχι μόνον ποδοσφαιρική, της μετακομουνιστικής Ρωσίας. Της νεοκαπιταλιστικής Ρωσίας του Πούτιν.

Τίποτα δεν είναι τυχαίο. Το ότι η Ρωσία των ολιγαρχών αναδείχθηκε η... χειρώτερη ομάδα του Ευρώ 2016. Να αποφύγουμε τα πολλά λόγια. Οι γκάγκστερ της Αμερικής την εποχή της ποτοαπαγόρευσης αλλά και στη συνέχεια οι «καθεστωτικοί» μαφιόζοι που προσαρμόστηκαν στη νομιμότητα της κοινωνίας των ΗΠΑ είναι του κατηχητικού αν τους συγκρίνεις με κάποια ανύπαρκτα πρόσωπα μέχρι το 1990 στην Ρωσία που εξελίχθηκαν σε μεγιστάνες. Το κατάφεραν με συστηματική εγκληματική δράση, έτσι κατέλαβαν τα πόστα μετά τον Γιέλτσιν.

Ο Ρομάν Αμπράμοβιτς με βιογραφικό μαζικών δολοφονιών αν ήταν ιδιοκτήτης ρωσικής ομάδος δεν θα είχε ίδιας ποιότητας εμπλοκή με το ποδόσφαιρο, όπως στην Αγγλία με την Τσέλσυ. Στη Ρωσία οι μαφιόζοι μπλέκονται με το ποδόσφαιρο για να απενοχοποιηθούν προσωπικά, και το τελευταίο που τους απασχολεί είναι να βελτιωθεί το πρωτάθλημα, να ανέβει η εθνική τους ομάδα. Στον τυχοδιωκτισμό των μεγαλομετόχων της Ρωσίας οφείλεται η εικόνα που έδωσε στη Γαλλία η εθνική ομάδα της χώρας που μετά από δύο χρόνια διοργανώνει το μουντιάλ, για να μη ξεχνιόμαστε.

Διαβάστε ακόμα:

Ο απρόσεκτος Μιχαλάκης