ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ ΤΟΥ ΤΣΟΡΙ Ο ΦΟΡΤΟΥΝΗΣ

πηγή: Intime
 

Με την ευκαιρία ότι τα έχωσαν στον Κώστα Φορτούνη οι συμπαίκτες του Μανιάτης και Τσόρι Ντομίγκες, να το δούμε το πράμα και... ποδοσφαιρικά. Αγωνιστικά. Αφήνουμε, δηλαδή, στην άκρη τις κατηγορίες των δύο ότι ο «μικρός» είναι ατομιστής, δεν είναι ομαδικός μέσα στον αγώνα, τέλος πάντων ότι βεντετίζει.

Και ποιος φταίει σ' αυτό; Ο Ολυμπιακός. Γιατί φταίει η ΠΑΕ που ο Φορτούνης την έχει δει... Ρονάλντο. Επειδή το παιδί, λέω για τον Φορτούνη, τον είχαν τρελάνει, του έχουν πάρει τα μυαλά οι εφημερίδες του Ολυμπιακού. Εκτός κι αν κάποιος μας πει ότι η ΠΑΕ δεν δίνει γραμμή στους ρεπόρτερ της ομάδας. Ότι δεν τους επηρεάζει.

Παρακάτω. Επί του θέματος. Ο Φορτούνης είναι περισσότερο χρήσιμος από τον Τσόρι. Αυτός και μόνον αυτός είναι ο λόγος που ο «μικρός» έχει καθιερωθεί στην ενδεκάδα. Που έχει φάει τη θέση του Τσόρι.

Αντιληπτό ότι δεν μπορούν να παίζουν και οι δύο. Ίδιας κοπής ποδοσφαιριστές με ίδιο ρόλο στην ομάδα να έχουν και οι δύο θέση στην ενδεκάδα. Δεν γίνεται.

Αναφέρω το εξής. Μουντιάλ 1974. Οφεράθ ή Νέσκενς. Οι παίκτες της εθνικής Γερμανίας, όχι ο προπονητής είπαν δια στόματος Μπέκενμπάουερ «Οφεράθ». Έτσι έμεινε απ' έξω ο
αγαπημένος μου Γκύντερ Νέσκενς.

Πολύ καλώς είχαν ερωτηθεί οι διεθνείς από τον προπονητή Χέλμουτ Σεν. Ποιον θέλετε, ποιος σας πάει περισσότερο. Προτίμησαν τον Οφεράθ, όχι τον μακρυμάλλη.

Ποια είναι η διαφορά Τσόρι και Φορτούνη. Ολοφάνερη. Λαμβάνεις υπ' όψιν ως βάση τον φουνταριστό κυνηγό. Αν «ζωγραφίσεις» σε ημικύκλιο τη ζώνη δράσης του παίκτη πίσω από
τον σέντερ-φορ, τότε θα διαπιστώσεις ότι ο χώρος που καλύπτει ο Φορτούνης είναι μεγαλύτερος από το «ημικύκλιο» που καλύπτει η παρουσία στο γήπεδο του Τσόρι. Ο Έλληνας, λοιπόν, υπερέχει του Αργεντινού σε μεγαλύτερη κάλυψη χώρων ως παίκτης με τα ίδια καθήκοντα.

Διαβάστε ακόμα:

Κάλλιο Γιόγκι και στο χέρι