ΠΕΤΡΟΥΝΙΑΣ Ο... ΣΤΡΑΜΑΤΣΟΝΙ

πηγή: Intime
 

Δεν έχει κανένα νόημα να μιλάει κάποιος, προπονητής, ποδοσφαιριστής, δημοσιογράφος, πριν από τον αγώνα, όταν δεν έχει να πει κάτι. Το βλέπεις μετά στο παιχνίδι, και στο τέλος. Στο γήπεδο, δηλαδή, δεν είδες τίποτα απ' όλες τις παπαρδέλες που είχαν ειπωθεί με... προβληματισμό και περίσκεψη.

Άσε τη χοντρομαλακία που κοπανάνε οι δημοσιογράφοι. «Ο Παναθηναϊκός θέλει να κερδίσει την Μπρόμπντι». Σίγουρα; Εγώ έχω άλλη πληροφορία. Ότι συμφέρει η ισοπαλία τον Παναθηναϊκό. Κι ακόμα περισσότερο θα βρεθεί πιο κοντά στην πρόκριση αν χάσει σήμερα από την ομάδα της Δανίας.

Ο δε Στραματσόνι προσωπικά, όπως το είπε 42 φορές(!), έχει ζητήσει από τους παίκτες του την... ισορροπία. Καμία ισοπαλία, καμία νίκη. Στόχος είναι η... ισορροπία, είπε, ξανάπε, και ξανά μανά είπε, είναι η... ισορροπία. Επηρεασμένος ίσως από το χρυσό μετάλλιο του Πετρούνια στην ενόργανη γυμναστική.

Προπονητικά, από μία άποψη, ένα ματς ποδοσφαίρου παραπέμπει σε...τραμπάλα. Έχει δίκαιο ο Ιταλός, όταν λέει «Να έχουμε ισορροπία στον τρόπο που θα παίξουμε». «Να μη χάσουμε την ισορροπία ανάμεσα στην άμυνά μας και την επίθεσή μας». «Το πιο σημαντικό είναι η ισορροπία». «Μη το ρίξουμε σα τρελοί να βγάλουμε το γκολ, βασικό η ισορροπία».

Εύκολο να το λες. Μια λέξη είναι η ισορροπία, η αυτοσυγκέντρωση, η οικονομία δυνάμεων, η σοβαρότητα, να μην αιφνιδιαστούμε, να κάνουμε αυτό, όχι εκείνο. Λόγια. Λέξεις.

Διαβάστε ακόμα:

Βρήκαν την πόρτα ανοικτή στο Ρίο