ΔΙΑΒΑΤΑΡΗΔΕΣ, ΠΕΡΑΣΤΙΚΟΙ ΟΙ ΠΑΙΚΤΕΣ ΤΟΥ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ

πηγή: Intime
 

Τι συμβαίνει στον Ολυμπιακό; Άσε τα πρωτοσέλιδα και σ' όποιους απευθύνονται. Αν ψάχνεις την αλήθεια, την εξήγηση για τα μαύρα χάλια του πρωταθλητή, δεν θα πάρεις βέβαια την απάντηση από τους πανηγυριτζήδες. Αυτούς που δεν έχουν κανένα πρόβλημα να κάνουν μέρα τη νύχτα. Αρκεί που η νίκη τα σκεπάζει όλα.

Για μια φορά ακόμα, μετά τα στραπάτσα με ΑΕΚ και Μπερσεβά, ο Ολυμπιακός δεν έπαιξε μπάλα της προκοπής. Καμία σχέση με την αξία των παικτών του. Για μια φορά κόντρα σε κατώτερη αντίπαλο απογοήτευσε. Προβλημάτισε.

Τι, λοιπόν, φταίει που ο πρωταθλητής παρουσιάζεται ασθενικός σήμερα, ακόμα και σε ματς ευρωπαϊκά, που υποτίθεται οι παίκτες του θέλουν να τα δώσουν όλα, για να διακριθούν. Αυτονόητο. Επαγγελματίες είναι, σήμερα σ' αυτή την ομάδα, αύριο σε μια άλλη, και το τσάμπιονς ληγκ ήταν η μεγάλη ευκαιρία να φανούν. Να πάρουν πόντους. Για να αναζητήσουν καλύτερη τύχη από τον Ολυμπιακό.

Οι παλαιάς κοπής γάβροι είναι πικραμένοι. Δικαιολογημένα. Η ομάδα δεν βλέπεται. Οι άνθρωποι ξέρουν μπάλα, δεν κλείνουν τα μάτια τους στο αποτέλεσμα. Στη νίκη, σ' αυτό το κουτσά-στραβά 1-0 επί μιας Αρούκα. Που θα μπορούσε να ήταν και 2-1, και 3-1 υπέρ της πορτογαλικής ομάδας.

Στον Ολυμπιακό του Σύλβα, του Σάντσεθ και τώρα του Μπέντο βλέπεις ποδοσφαιριστές που δεν είναι δεμένοι με τη φανέλα. Με τον κόσμο της ομάδας. Ούτε καν... αγχωμένοι δεν είναι οι καριερίστες στο ακριβότερο ρόστερ του ελληνικού πρωταθλήματος. Μάλλον κορεσμένοι είναι.

Είναι πράγματι αυτός ο λόγος που ο Ολυμπιιακός δεν δίνει εικόνα ομάδας; Ως σύνολο παραγωγικό, αποτελεσματικό. Ο προβληματισμός ανήκει στην ιδιοκτησία της ΠΑΕ. Εμείς λέμε τι βλέπουμε.

Μια ομάδα δείχνει στο γήπεδο ποια είναι με τους ποδοσφαιριστές της. Όχι με το τι λένε οι αυλικοί και οι παρατρεχάμενοι του προέδρου. Όχι με τα πρωτοσέλιδα που θέλουν να πουλήσουν νίκες, ελπίδες, δικαιολογίες.

Αυτή η συγκεκριμένη «φουρνιά» παικτών που έχουν βρεθεί στον Ολυμπιακό του 2016 προκαλεί την ανασφάλεια. Λες κι έχει περάσει το «δηλητήριο» ότι η ομάδα με την οποία έχουμε συμβόλαιο δεν μπορεί να μας προσφέρει περισσότερα. Γι' αυτό σα να αισθάνονται προσωρινοί, διαβατάρηδες, αναλώσιμοι.

Διαβάστε ακόμα:

Νίκησε, αλλά έβγαλε την αρρώστεια του