ΑΥΤΟΣ Ο ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ ΝΑ ΞΕΧΑΣΕΙ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ!

πηγή: Intime
 

Προκρίθηκε ο Παναθηναϊκός και άνετα. Δεν μιλάς, όμως, για επιτυχία όταν αντίπαλος είναι η περιορισμένων κυβικών Μπρόντμπι η οποία αντί να φτιάχνει ευκαιρίες για πάρτη της, έστηνε τα οπίσθιά της να ρουφήξει εκείνη γκολ.

Νίκη 3-0 στο πρώτο ματς ο Παναθηναϊκός και ισόπαλος 1-1 στη ρεβάνς. Πως, όμως, να προβλέψεις το καλύτερο στην Ευρώπη, τη διάκριση στο γιουρόπα καπ για τον Παναθηναϊκό με την εικόνα που έδωσε στην Κοπεγχάγη.

Ένας Παναθηναϊκός, αν είναι δυνατόν που έπαιζε άμυνα. Παθητική άμυνα! Όχι άμυνα με πρώτη σκέψη την αντεπίθεση, να λαβώσει τον αντίπαλο. Όλοι πίσω παρ’ ό,τι η ομάδα έδινε παιχνίδι στα μέτρα της. Στο φινάλε δεν αντιμετώπιζε την πρωταθλήτρια Γερμανίας, ούτε την δευτεραθλήτρια της Ισπανίας.

Τρεις στόπερ ο Παναθηναϊκός. Τρεις κεντρικοί μπακ, Κουτρουμπής, Μολέδο, Ιβανώφ. Πέντε, λοιπόν, στην άμυνα, συν τους δύο πλαϊνούς Μέστο και Χουλκ, που δεν προωθούνταν καθόλου! Να, λοιπόν, αναρωτιέσαι ποια τύχη μπορεί να έχει ο Παναθηναϊκός στη συνέχεια. Με τι απαιτήσεις να πάρει λεφτά από την Ευρώπη όταν με διάφορους περίεργους σχηματισμούς έπαιζε και με τρία αμυντικά χαφ. Τους Ζέκα, Λεντέσμα, ακόμα και τον Ουακασώ.

Να το ρίξουμε στο χα χα χούχα και στο ομπλαντί ομπλαντά επειδή ο Παναθηναϊκός πέρασε μάλιστα αήττητος. Να θριαμβολογήσουμε για τον Παναθηναϊκό που αγωνίστηκε αμυντικά, μοιρολατρικά και δεν ήταν καλός αμυντικά; Στο 1-0 των Δανών το κεντρικό τρίο της άμυνας διασκορπίστηκε. Ο Μολέδο βγήκε εκτός περιοχής, έκαναν και το ένα-δύο στον Κουτρουμπή που χρειάστηκε να γυρίσει το κεφάλι για να ψάξει να βρει που είναι η μπάλα.

Δεν είναι η άμυνα η τακτική που ταιριάζει στον Παναθηναϊκό. Δεν του πάει, όταν μάλιστα αντιμετωπίζει μία Μπρόντμπι. Και μη ρίχνουνε ευθύνες στον… ρατσιστή Μπεργκ, όταν τόσο ο Σουηδός, όσο και ο Ιμπάρμπο, άσχετα αν αυτός αποδείχθηκε φόλα στο συγκεκριμένο ματς, δεν έπαιρναν δουλειά από τους πίσω.

Διαβάστε ακόμα:

Ποια είναι αυτή η Κατερίνα Στεφανίδη