ΤΟΝ ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟ ΦΟΒΟΥΝΤΑΙ ΟΙ ΓΑΒΡΟΙ

πηγή: Intime
 

Ξεχωριστό βράδυ απόψε για τον Παναθηναϊκό, του οποίου οι οπαδοί ποτέ δεν λησμονούν ότι έχουν κάθε δικαίωμα να ισχυρίζονται πως η δική τους είναι η περισσότερο «ευρωπαϊκή» ομάδα της Ελλάδος. Χλωμό. Και δεν το λες αυτό, πολύ περισσότερο σήμερα, που μετά από χρόνια, 18 στην σειρά, δεν υπάρχει ελληνική ομάδα στο τσάμπιονς ληγκ.

Καλύτερα, λέω εγώ. Καλύτερο είναι το τσάμπιονς ληγκ χωρίς ελληνική ομάδα. Χιούμορ; Γιατί, όχι. Για ποδόσφαιρο μιλάμε, όχι για πολιτική, ούτε για οικονομία. Είσαι για κλωτσές αν κάνεις πλάκες με τους Κατρούγκαλους και τους Σκουρλέτηδες, όλους αυτούς τους απίθανους Πολάκηδες, αν τους παίρνεις στο ψιλό.

Το ίδιο είσαι για μάπες αν δεν αντέχεις τα καλαμπουράκια σε βάρος της ομαδάρας σου. Για ποδόσφαιρο μιλάμε, ρε. Ό,τι γουστάρουμε, λέμε. Επί του θέματος.

Λέγαμε για την πρεμιέρα του ευρω-Παναθηναϊκού στο γιουρόπα που δεν είναι τσάμπιονς ληγκ, που είναι βήτα επίπεδο. Γιατί ο Παναθηναϊκός, τι είναι; Ούτε πρωταθλητής είναι.

Δεν ξέρω πως θα κυλήσει τούτη η σαιζόν για την πανάθα. Ξεκίνησε καλά στην Ευρώπη, καβάλησε δύο ομάδες, και είναι υπολογίσιμος στο πρωτάθλημα, περισσότερο από ποτέ την τελευταία εξαετία. Την «περίοδο Μαρινάκη», για να μη ξεχνιόμαστε.

Ενωρίς να μιλήσει κανείς για το πόσο ζυγίζει ο Παναθηναϊκός του 2017. Είπαμε. Μιλάμε ποδοσφαιρικά. Όχι πολιτικά να λέμε ανεύθυνες κουβέντες. Αλά Τσίπρα παρλαπίπες.

Οι γάβροι, πάντως, μετά από αξιόπιστο γκάλοπ του αποδυτηριάκια, ζυγίζουν πιο επικίνδυνο τον Παναθηναϊκό. Περισσότερο από την ΑΕΚ και τον ΠΑΟΚ. Η πορεία θα δείξει αν έχουν δίκαιο. Μιλάμε για Ολυμπιακούς που ξέρουν μπάλα, της δικής μου σειράς, της δικής μου ηλικίας. Αν το χάσουμε, σου λένε, θα μας το πάρει ο βάζελος.

Διαβάστε ακόμα:

Ποιος χαστούκισε τον Αλέξη Κούγια