ΑΛΛΑΞΕ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ Ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

πηγή: Intime
 

Να το χωνέψουμε, ο πρωταθλητής Ολυμπιακός δεν είναι πλέον αυτός που ξέραμε στην Ευρώπη. Να ξεχάσουμε εκείνη την ομάδα με τις εντυπωσιακές εμφανίσεις και νίκες, μάλιστα με αντιπάλους αιχμής, στην παρουσία του στο τσάμπιονς ληγκ. Σήμερα, ο Ολυμπιακός έχει αλλάξει επίπεδο. Αυτοϋποβιβάστηκε στο σωρό του γιουρόπα ληγκ. Και προκρίθηκε στους ομίλους του με τη ψυχή στο στόμα.

Βλέπεις Ολυμπιακό κόντρα μ' αυτή την ομαδίτσα της Ελβετίας και είναι μία από τα ίδια με την αντίπαλο. Κέρδισε εκτός έδρας 1-0 χάρη στην... άμυνά του ο Ολυμπιακός, για όποιον βλέπει μπάλα.

Συγκεκριμένα. Πολύ σοβαρός ήταν στην Ελβετία ο Ολυμπιακός. Λίγος. Μικρός. Σοβαρός όμως, μεθοδικός και ρεσιτάλ στην άμυνα. Με αλληλοκάλυψη. Με γρήγορες επιστροφές. Εκεί, δηλαδή, που μέχρι πρόσφατα πονούσε ο πρωταθλητής, στην άμυνα, έδειξε ότι μπορεί να στηρίζεται και να παίρνει αποτέλεσμα. Σήμερα, άλλωστε, στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο η άμυνα μπορεί να δώσει αποτέλεσμα, αντίθετα η επίθεση, όσο καλή κι αν είναι, δεν φθάνει πολλές φορές να προσθέσει σε μια ομάδα εκείνα που αφαιρεί η κακή άμυνα.

Το ματς το πήρε ο Ολυμπιακός διότι αμυντικά παρουσίασε αυτοσυγκέντρωση, ενώ η ομάδα της Ελβετίας ήταν παιδική χαρά στην άμυνα. Τρύπια.

Διαβάστε ακόμα:

Ο Χατζηνικολάου «αγοράζει» το κανάλι του Μαρινάκη