Η ΑΕΚ ΕΜΕΙΝΕ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΤΑΞΗ ΣΤΑ... ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΑ

πηγή: Intime
 

Μετά από 7 αγωνιστικές ο πρωταθλητής Ολυμπιακός είναι πρώτος με 18 βαθμούς και η ΑΕΚ κάπου πιο πίσω με 11. Η διαφορά των 7 πόντων καλύπτεται. Γιατί, όχι. Όπως πιθανόν να μεγαλώσει η απόσταση της ΑΕΚ από την κορυφή της βαθμολογίας.

Γιατί η ΑΕΚ έμεινε πίσω; Όχι, βέβαια, επειδή έχασε τα δύο εκτός έδρας ντέρμπυ με Ολυμπιακό και ΠΑΟΚ. Όπως συνέβη και την περασμένη σαιζόν. Αλλά; Επειδή η ομάδα δεν μπόρεσε να κερδίσει στο ΟΑΚΑ τον Ηρακλή και τον Πανιώνιο.

Αν η ΑΕΚ παρουσίαζε ομάδα αληθινά άξια για πορεία πρωταθλητισμού, τότε θα είχε στο τσεπάκι το τρίποντο με Πανιώνιο και Ηρακλή. Και εντός και εκτός έδρας. Αν, λοιπόν, η ΑΕΚ είχε πάρει αυτά τα δύο ματσάκια, σήμερα θα ήταν μόλις τρεις πόντους από τον Ολυμπιακό. Άρα, στην πραγματικότητα θα διεκδικούσε με τις ΙΔΙΕΣ πιθανότητες στο πρωτάθλημα.

Δεν φαίνεται να γνωρίζει η ΑΕΚ το ποδοσφαιρικό μάθημα των… μαθηματικών. Γι’ αυτό παραπάτησε στο πρωτάθλημα, όχι γιατί έχασε από τον Ολυμπιακό και τον ΠΑΟΚ. Και αν θέλουμε να ζορίσουμε την κουβέντα, ούτε γιατί δεν κέρδισε τον Ηρακλή και τον Πανιώνιο.

Το ανησυχητικό για την ΑΕΚ δεν είναι τόσο οι γκέλες με δύο «κατώτερες» και χωρίς τους ίδιους μ’ αυτήν στόχους ομάδες. Στα δύο συγκεκριμένα παιχνίδια η ομάδα έδειξε ολοφάνερα ότι δεν δικαιούταν το τρίποντο. Όπως και με την Λάρισα εκτός έδρας την οποία κέρδισε.

Συμπέρασμα. Πιθανότατα να μην είναι η ίδια και αύριο και μεθαύριο η σημερινή βαθμολογική θέση της ΑΕΚ. Μία ομάδα δεν κρίνεται μονάχα από τους πόντους που μάζεψε, που μαζεύει. Ιδιαίτερα εκείνη που έχει χειροπιαστούς στόχους, δείχνει πόσο ζυγίζει αγωνιστικά κυρίως στο γήπεδο.

Διαβάστε ακόμα:

Δεν μπορούν να στήσουν δίκη για τα στημένα