ΠΟΛΥΕΘΝΙΚΟΣ, ΟΧΙ ΚΑΙ... ΕΥΡΩΠΑΙΚΟΣ Ο ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ

πηγή: Intime
 

Κόντρα στον Άγιαξ ο Παναθηναϊκός χρησιμοποίησε 14 παίκτες, και απ’ αυτούς μονάχα ένας είναι Έλληνας. Ο Κουτρουμπής. Πολυεθνικός, λοιπόν, αλλά όχι και Ευρωπαίος ο Παναθηναϊκός. Τα αποτελέσματα και η απόδοση του κάποτε ευρώ- Παναθηναϊκού δεν σου επιτρέπουν, όσο επιεικής να ‘σαι, να τον πεις αμάδα ευρωπαϊκή.

Τι ήταν πάλι τούτο το χθεσινό. Ένας Παναθηναϊκός κομπάρσος σκέτος στον αγώνα. Δεν υπήρχε στο δεύτερο ημιχρόνιο. Είχε γίνει αόρατος. Απουσίαζε από το γήπεδο. Εντελώς.

Ήθελε, λέει, αποτέλεσμα ο Παναθηναϊκός. Πήγε στην Ολλανδία για τη νίκη. Γιατί; Όχι, βέβαια, για να προκριθεί. Όχι για να θυμίσει τον πάλαι ποτέ ευρώ-Παναθηναϊκό, αλλά για να δικαιολογήσει την μία ακόμα αποτυχία του στην Ευρώπη.

Θλίψη. Αυτός ήταν ο με… ελπίδες στο Άμστερνταμ Παναθηναϊκός. Θλιβερός. Και μην το ρίχνουν στη γκέλα του τερματοφύλακα. Δεν φταίει για τα χάλια της ομάδας ο Στήλ. Το πρόβλημα είναι ο Παναθηναϊκός, όχι κάποιος παίκτης του. Όχι ένας παίκτης του.

Στο φινάλε ο Στηλ δεν παίζει σ’ άλλη ομάδα. Είναι του Παναθηναϊκού ο γκολκήπερ. Αυτόν έχει. Είναι κομμάτι της ομάδας.

Όσο αφορά τη φάση του 1-0, είναι άδικο να ρίχνουν την ευθύνη μονάχα στον Άγγλο. Φταίει και η… μπάλα. Επίσης φταίει και το… σουτ στην εκτέλεση του φάουλ. Ήταν πολύ δυνατό και γύρω στα 8μ. πριν καταλήξει στο πλεχτό άλλαξε πορεία.

Όταν τα βάζουν με τον Στηλ για το πρώτο από τα δύο γκολ του Άγιαξ είναι σα να δικαιολογούν τα… αδικαιολόγητα όλης της ομάδας.

Διαβάστε ακόμα:

Το ποδόσφαιρο στα χέρια του παρκράτους