Ο ΕΙΛΙΚΡΙΝΗΣ ΚΥΡΙΟΣ ΜΠΕΝΤΟ

πηγή: Intime
 

Μια χαρά τα είπε μετά την ήττα του Ολυμπιακού 2-0 στην Κύπρο ο Πορτογάλος προπονητής του πρωταθλητή μας. Ότι γνωρίζαμε πως ο αντίπαλος είναι πολύ επικίνδυνος στις αντεπιθέσεις. Πράγματι έτσι είναι. Το ΑΠΟΕΛ στηρίχθηκε στις αντεπιθέσεις του, μόνο. Με την βοήθεια του Ολυμπιακού, βέβαια. Δεν έκανε επιθέσεις το ΑΠΟΕΛ, αντεπιθέσεις έκανε. Και τα δύο γκολ τα έβγαλε από αντεπιθέσεις.

Έχει δίκιο ο sehnor Μπέντο σ’ όσα είπε. Έτσι οφείλει να μιλάει ο προπονητής. Ο κάθε προπονητής. Όχι άλλ’ αντ’ άλλων. Να είναι ειλικρινής. Πράγματι, η ομάδα της Κύπρου, που είναι και ελληνική, όχι μόνο κυπριακή, επιβεβαίωσε στο γήπεδο αυτά που είπε ο Μπέντο.

Μια στιγμή. Γιατί ο Μπέντο έπαιξε τόσο ανοικτά, όταν γνώριζε ότι το πιο δυνατό κομμάτι του ΑΠΟΕΛ είναι οι αντεπιθέσεις; Γιατί ο Πορτογάλος προπονητής δεν προστάτεψε την άμυνά του. Γιατί ο Ολυμπιακός έκανε παιχνίδι ροής, επίθεση αυτοί, επίθεση εμείς. Όταν, μάλιστα, ο Ολυμπιακός είχε μια τετράδα αμυντική για κλωτσές. Δύο σέντερ μπακ, Ντα Κόστα και Βιανά, δύο πύργους που ο ένας έσπρωχνε τον άλλον στο λάθος. Και δύο ακραία μπακ, Φιγκέριας και Ντε Λα Μπέγια, που απλά έκαναν τσάρκες στο γήπεδο. Βόλτες πάνω κάτω.

Ο πλάγιος μπακ όταν κατεβαίνει προκαλεί σύγχυση στον αντίπαλο. Και αναστάτωση. Ο Ολυμπιακός έκανε «επιθέσεις» από τα πλάγια με τους δύο ακραίους αμυντικούς, αλλά και από τον άξονα, όμως το ΑΠΟΕΛ δεν έχανε τη… ψυχραιμία του. Αντιστεκόταν με καθαρό μυαλό. Επειδή δεν ένοιωθε πίεση. Γι’ αυτό δεν βρέθηκε σε πανικό.

Τελικά, ο Ολυμπιακός πέρασε στους «32» ως ισόβαθμος με την Γιουνγκ Μπόις. Μελαγχολικό.

Διαβάστε ακόμα:

Αφαιρούνται μετάλλια δεν επιστρέφονται χρήματα