ΤΙΣ ΦΤΕΡΟΥΓΕΣ ΤΟΥ ΠΑΟΚ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΜΟΝΟ

πηγή: Intime
 

Δεν παίζεται σήμερα ο ΠΑΟΚ στα άκρα του. Δεξιά και αριστερά είναι ο καλύτερος του χωριού. Καμία ομάδα του πρωταθλήματος δεν μπορεί να τον συναγωνιστεί στις φτερούγες του. Μάτος και Κάμπος από δεξιά, Λέοβατς και Ροντρίγκεζ από αριστερά. Δεν έχουν αντίπαλο. Είναι το μεγάλο ατού του ΠΑΟΚ. Οι δύο πτέρυγές του.

Τα δυο κεφάλια του ΠΑΟΚ που είναι; Δεν τα βλέπουμε! Είναι και δικέφαλος. Αυτό που βλέπουμε, ακόμα και στον ΠΑΟΚ στα καλύτερά του, είναι να βλέπει προς την ανατολή το ένα κεφάλι, και προς την δύση το άλλο.

Ποιές είναι οι δύο «κεφαλές» του δικεφάλου του βορρά; Δεν αναφέρομαι σε παίκτες, αλλά σε λειτουργική αδυναμία της ομάδος. Στην έλλειψη υποστήριξης όταν οι φτερούγες του ΠΑΟΚ ανοίγουν και τον σπρώχνουν μπροστά. Τότε έχει ανάγκη την αβάντα των δύο «κορυφών» από τον άξονα που θα καλύπτουν τα πεταρίσματα των Μάτος-Κάμπος και Λέοβατς-Ροντρίγκεζ.

Ως «κεφάλι» της ενδεκάδας, όταν οι πτέρυγες είναι σε επιθετική δράση, μπορεί να ενεργήσει ο αμυντικός χαφ, γιατί όχι ένας στόπερ, ακόμα και ο σέντερ φορ. Αυτά δεν γίνονται από τη μια μέρα στην άλλη. Θέλει δουλειά να «βγαίνει» η τακτική σκέψη, η αλληλοκάλυψη και ο συντονισμός προκειμένου να αξιοποιείται περισσότερο η υπεροπλία του ΠΑΟΚ στα άκρα του.

Διαβάστε ακόμα:

ΠΑΟΚ, μπορείς να αποκλειστείς