ΝΤΕΡΜΠΥ ΚΟΡΥΦΗΣ ΚΙ ΟΧΙ... ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ

πηγή: Intime
 

Σε 13 αγώνες μέχρι σήμερα ο Ολυμπιακός έχει πάρει κιόλας μια διαφορά 11 πόντων από την δεύτερη ομάδα της βαθμολογίας. Και ποια είναι αυτή που... καταδιώκει τον πρωταθλητή. Η Ξάνθη! Η οποία Ξάνθη, βέβαια, δεν πάει για πρωτάθλημα. Όχι έντεκα, ένα μόλις βαθμό να υστερούσε από τον πρωτοπόρο Ολυμπιακό, πάλι η Ξάνθη δεν θα τολμούσε να... διεκδικήσει τον τίτλο.

Το πρωτάθλημα το ονειρεύεται ο Παναθηναϊκός. Γιατί, όχι; Παναθηναϊκός είναι, σου λένε, δεν είναι Ξάνθη, γι’ αυτό μετά την ήττα από τον Πλατανιά, λένε, η ομάδα έμεινε πίσω 12 βαθμούς από τον Ολυμπιακό.

Την Κυριακή παίζουν Ξάνθη- Ολυμπιακός στο πρώτο ντέρμπυ... κορυφής. Αν κερδίσουν οι τοπικοί ποιος θα ισχυριστεί ότι η Ξάνθη… πλησίασε στους 8 πόντους τον πρωταθλητή; Κανένας. Ξάνθη είναι, όχι μια άλλη Λέστερ της Ελλάδος.

Άσε την γνωστή μαλακία που παίζει. Ότι αν μια επαρχιακή ομάδα βγει μπροστά στην βαθμολογία, αυτό θεωρείται... πρόοδος. Από πού και ως που; Πρόοδος η αγωνιστική χρεωκοπία των παραδοσιακών δυνάμεων. Πρόοδος η ανικανότητα των ''big'' ΠΑΟ, ΑΕΚ, ΠΑΟΚ, να μπουν σε κούρσα πραγματικού πρωταθλητισμού.

Ούτε ο Ολυμπιακός, για να κάνουμε ταμείο, κάνει πρωταθλητισμό. Απλά είναι πρώτος. Απλά θα το ξαναπάρει. Αυτό δεν σημαίνει ότι ανταγωνίζεται κάποιον άλλον σοβαρό αντίπαλο.

Διαβάστε ακόμα:

Δεν τολμάει ο Κούγιας να τους ξεμπροστιάσει