ΤΖΙΦΟΣ ΟΛΕΣ ΟΙ ΜΕΤΑΓΡΑΦΕΣ!

 

Το χιόνι, ναι! Δεν ασπρίζει μόνο ο τόπος όταν πέσει χιόνι. Μιλάμε για πραγματική αλλαγή. Επιτόπου έρχονται τα πάνω κάτω στην καθημερινότητά σου. Σε κρατάει στο σπίτι αποκλεισμένο. Οι μεταγραφές ποδοσφαιριστών είναι σα να μη… γίνουν. Αν γίνουν τελικά στην ομαδάρα.

Πάρε παράδειγμα τον Παναθηναϊκό. Την ΑΕΚ. Τον ΠΑΟΚ. Τον Ολυμπιακό. Την κάθε ομάδα. Δεν είναι οι μεταγραφές που θα γίνουν, που έγιναν, αυτές που θα αλλάξουν την τύχη της ομαδάρας. Σε καμία περίπτωση.

Επί Σαββίδη ο ΠΑΟΚ έκανε για πλάκα 100 μεταγραφές. Και λοιπόν; Έγινε κάτι; Τίποτα δεν έγινε. Μηδέν στο πηλίκον. Με εξαίρεση, βέβαια, τον Μπερμπάτωφ που πραγματικά, μ’ αυτόν τον Βούλγαρο ο ΠΑΟΚ πήρε πρωτάθλημα και παρά τρίχα να φτάσει στον τελικό του γιουρόπα.

Ούτε ο Παναθηναϊκός επί Αλαφούζου σταμάτησε να κάνει μεταγραφές. Με τη σέσουλα. Άλλαξε τίποτα στη Λεωφόρο; Με εξαίρεση την μεταγραφή του Εσιέν που χάρισε αίγλη ευρωπαϊκή στην ομαδάρα και οι βάζελοι θυμήθηκαν τις ημέρες δόξας του παρελθόντος.

Ρε, πλάκα κάνουμε; Ποιες μεταγραφές; Θα έρθει ο Σισοκό στον Ολυμπιακό και ο Ντίαζ στην ΑΕΚ. Κάτι τρέχει στα γύφτικα. Και ο Πόπα στον Παναθηναϊκό. Και ο ΠΑΟΚ θα πάρει άλλους δύο από τον Πανιώνιο.

Χιόνι πέφτει και αναβάλλονται τα παιχνίδια. Αυτό, ναι, είναι αλλαγή. Σε αλλάζει. Το χιόνι. Ο παγετός. Η παγωνιά. Πρώτα θα ντυθείς καλά, θα φορέσεις αλυσίδες στο αμάξι. Οι μεταγραφές είναι ένα παραμύθι. Είναι σα να βγαίνει ο Τσίπρας πρωθυπουργός. Έλα, όμως, που η πρωτοσελιδομάνια για μεταγραφές επιβεβαιώνει την φουκαραδοσύνη των οπαδών. Που περιμένουν το καλύτερο από τις… μεταγραφές.

Διαβάστε ακόμα:

Ο Λέτο πλουτίζει τη φτώχεια του Παναθηναϊκού