ΤΟ NO PAPER ΜΑΡΙΝΑΚΗ ΣΤΟΝ ΜΠΕΝΤΟ

πηγή: Intime
 

Το ποδόσφαιρο είναι μπίζνες. Μόνο μπίζνες. Μιλάμε για τον μεγαλομέτοχο της ΠΑΕ, τον κάθε μεγαλομέτοχο της κάθε ΠΑΕ. Και για ξεκαθαρίσουμε την κουβέντα, πριν την ανοίξουμε, να πούμε τι θα πει μπίζνες. Εμπόριο. Κονόμα. Αυτό είναι μπίζνες.

Δίνω λεφτά όχι για να πουλήσω μούρη στον εξώστη, αλλά για να κερδίσω. Κι όταν είμαι π.χ. Ολυμπιακός δεν θα δώσω περισσότερα απ’ όσα πακέτα θα μου επιστραφούν με… τόκο.

Όποιος βάζει λεφτά στον Ολυμπιακό, τον Παναθηναϊκό, την ΑΕΚ και τον ΠΑΟΚ, χωρίς ορθολογικό εμπορικό πνεύμα, τότε είναι… ύποπτος. Άσε, δεν πιάνει αυτό το παραμύθι «Για την ομαδάρα, ρε γαμώτο…».

Ο Αλαφούζος πώς παίζει επιχειρηματικά στον Παναθηναϊκό; Δεν παίζει! Ο πρόεδρος του Παναθηναϊκού δεν ασχολείται τεχνοκρατικά με την ΠΑΕ, έχει αναλάβει την εξυγίανση του ποδοσφαίρου. Γι αυτό οι γκέλες στις μεταγραφές είναι ερασιτεχνικού τύπου.

Ούτε ο Ιβάν Σαββίδης ενδιαφέρεται για κάτι άλλο παρά μόνο να σκορπάει χρήματα στον ΠΑΟΚ. Ας είναι στην απ’ έξω η ομάδα πέντε χρόνια. Ο Μελισσανίδης δεν μπορεί να κριθεί ακόμα διότι είναι ο μόνος στην ΑΕΚ που έχει την ευθύνη να μην ξαναγυρίσει η ΠΑΕ στον εφιάλτη του υποβιβασμού και της χρεοκοπίας. Όταν η ΑΕΚ θα έρθει στα ίσα της αγωνιστικά και σύμφωνα με το βάρος της φανέλας της, θα δούμε αν θα είναι αποδοτικές οι επενδυτικές κινήσεις του τίγρη.

Ο Μαρινάκης τι περιμένει από τις ακαδημίες του Ολυμπιακού; Ποιο είναι το no paper με τον Μπέντο. Ο εφοπλιστής επιδιώκει να αναδειχθούν παίκτες από τα τμήματα υποδομών, για να πιάσουν ενδεκάδα, δεκαοκτάδα; Για να ελληνοποιηθεί ο Ολυμπιακός; Για να πουλήσει τα ταλέντα που θα προέρχονται από τις ακαδημίες και αφού θα έχουν προωθηθεί στην πρώτη ομάδα;

Όλα είναι θεμιτά. Ό,τι έχει σχέση με μπίζνες. Αυτό που κρίνεται είναι οι συγκεκριμένοι στόχοι. Δεν είναι ντροπή μία ΠΑΕ να λειτουργεί και ως εργοστάσιο παραγωγής ή μεταπώλησης ποδοσφαιριστών. Όπως η Πόρτο, ο Άγιαξ, αφού αποφάσισαν πως δεν είναι σε θέση να ανταγωνιστούν ως ποδοσφαιρικές βιομηχανίες εκείνες του πρώτου επιπέδου στην Ευρώπη.

Διαβάστε ακόμα:

Ιβιτς ή Χριστοβασίλης είναι ο Τσίπρας;