ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΤΡΑΜΑΤΣΟΝΙ ΑΚΟΜΑ ΣΤΟΝ ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟ

 

Ο προπονητής δεν θα κάνει ό,τι γουστάρει στην ομάδα. Δεν γίνονται αυτά τα πράγματα, Ακόμα και ο θεός της προπονητικής να ‘ναι ο μάστορας, κινείται, ενεργεί σύμφωνα μ’ όσα έχει συμφωνήσει προηγουμένως με το αφεντικό.

Να ξέρουμε τι λέμε. Το αφεντικό είναι ο πρόεδρος, ο προπονητής είναι υπόλογος στον πρόεδρο, στον μεγαλομέτοχο. Μόνον στις ομάδες καφενεία, στις ΠΑΕ με αφεντικό τυχοδιώκτη, με άτομο που μπήκε στο ποδόσφαιρο για... άλλους λόγους, ο προπονητής είναι ασύδοτος.

Ο πρόεδρος ΠΑΕ που ‘’χρησιμοποιεί’’ την ομάδα, που δεν την διαχειρίζεται ορθολογικά, θα πει παραμύθι φούρναρης στον προπονητή «κάνε ο,τι νομίζεις...». Κι αν η ομάδα δεν περπατήσει, η προεδράρα θα διώξει τον προπονητή, θα προσλάβει άλλον κι έτσι η ΠΑΕ θα πληρώνει δυό προπονητές. Αυτόν που σούταρε και τον αποζημιώνει, και τον νέο.

Ο Αντρέα Στραματσόνι, λένε, είχε αναλάβει εν λευκώ το σχεδιασμό του Παναθηναϊκού εν όψει του πρωταθλήματος 2016-17. Ανοησίες. Κατ’ αρχήν δεν γίνεται σχεδιασμός, αποδεσμεύσεις, διακοπές συμβολαίων, συμφωνίες με νέους παίκτες αν δεν είναι γνωστό το μπάτζετ. Το σχετικό κονδύλι της ΠΑΕ, που το αποφασίζει ο πρόεδρος, όχι ο... προπονητής.

Κι όχι μόνον! Ο πρόεδρος, αυτός που ασχολείται σοβαρά κι όχι συμπτωματικά με την ομάδα, εγκρίνει ή όχι κάθε μεταγραφή. Κάθε παραχώρηση ποδοσφαιριστή. Να, γιατί είναι ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ Η παρουσία του τεχνικού συμβούλου του πρόεδρου της ΠΑΕ. Ο οποίος προεδρικός τεχνικός σύμβουλος δεν έχει, δεν πρέπει να έχει καμία επαφή με τον προπονητή, ούτε με τους παίκτες.

Όπως έχει τον υπεύθυνο στα οικονομικά, στα επικοινωνιακά, στα χορηγικά ο εξ ορισμού άσχετος από μπάλα πρόεδρος, έχει ανάγκη και την διαπροσωπική(!) συνεργασία με τον δικής του επιλογής τεχνικό συμβουλάτορα.

Κακά τα ψέματα. Ο Ουζουνίδης ανέλαβε την ομάδα του Στραματσόνι. Στη μέση της σαιζόν. Κι αυτό που κάνει ο νέος προπονητής δεν είναι κτίσιμο, είναι πασαλείμματα. Και ό,τι βγει.

Διαβάστε ακόμα:

Ο ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ ΕΞΑΦΑΝΙΣΕ ΤΗΝ... ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ!!!