ΧΕΡΙ Ο ΑΡΝΕΣΕΝ ΣΤΗΝ ΚΩΛΟΤΣΕΠΗ ΤΟΥ ΙΒΑΝ;

 

Ο Δανός Φρανκ Άρνεσεν ξηγιότανε «προμήθεια» για κάθε μεταγραφή ποδοσφαιριστή στον ΠΑΟΚ; Πιθανό. Το σωστό είναι να πεις Πολύ πιθανό. Και το ακόμα πιο ακριβές είναι να πεις Σίγουρα έβαζε το χέρι και στην κωλότσεπη του Ιβάν Σαββίδη.

Πληρωνότανε από την ΠΑΕ ΠΑΟΚ και γι’ αυτή τη δουλειά ο Άρνεσεν, που είχε αναλάβει εργολαβικά όλο το πακέτο στην ομάδα. Αυτός να βρει προπονητή, να προτείνει παίκτες κ.λ.π. Και λοιπόν; Ποιός εμπόδιζε τον «αθλητικό διευθυντή» να βγάζει και τα… έξτρα, τα χαρτηλήκια ως μεσάζων;

Η κουβέντα μας είναι ακαδημαϊκή. Απλά γίνεται με αφορμή δημοσιεύματα σύμφωνα με τα οποία ο Άρνεσεν κονομούσε και στο πονηρό όσο ήταν στον ΠΑΟΚ, αφού είχε υπό τον έλεγχο του τον προπονητή της ομάδος, τον Κροάτη Ίγκορ Τούντωρ, που τον είχε επιλέξει αυτός.

Γνώμη μου. Οι «αποκαλύψεις» κροατικής εφημερίδας και οι αναδημοσιεύσεις τούρκικής, είναι ανεύθυνες. Αδιάφορο. Όπως κι αν οι εφημερίδες έχουν στοιχεία, όπως αν ενεργούν εκβιαστικά.

Είπαμε. Ευκαιρία να το συζητήσουμε το... θέμα. Πέραν από πρόσωπα και πληροφορίες. Έχουμε και λέμε, λοιπόν.

Ποιός λέει «όχι» στις μίζες; Και πρόσεξε! Στο μεταγραφικό νιτερέσο το γραφείο που διακινεί ποδοσφαιριστές ή ο ατζέντης είναι αυτός που προτείνει το... ποσοστό του στον προπονητή. Τίποτα δεν γίνεται «τζάμπα».

Δεν είναι σίγουρο ότι ο προπονητής θα κάνει παντελόνι μίζα από μεταγραφή όταν ζητάει να αποκτηθεί ένας συγκεκριμένος παίκτης. Δεν το αποκλείεις, όμως. Κι αυτό το... γνωρίζουν και οι πρόεδροι που πληρώνουν την αξία του παίκτη, συν τα κερατιάτικα.

Διαβάστε ακόμα:

ΟΙ ΣΕΡΒΟΙ...ΠΑΡΤΙΖΑΝΟΙ ΤΟΥ ΠΑΟΚ