ΟΙ ΠΙΤΟΥΡΕΣ ΘΑ ΚΡΙΘΟΥΝ, ΟΧΙ Ο ΜΠΕΝΤΟ

 

Σήμερα καλός, αύριο σκάρτος. Αυτή η χοντρή πλάκα παίζει στο ποδόσφαιρο από τότε που ανακαλύφθηκε το τόπι. Μέγας προπονητής χθες, άχρηστος σήμερα. Κι’ αυτό γιατί; Μιλάει ο βασιληάς του βασιληά.

Βασιληάς είναι το ποδόσφαιρο και βασιληάς της μπάλας είναι το αποτέλεσμα. Ένας προβληματικός Ολυμπιακός με κολλητές αποτυχίες παίρνει πρόκριση πανηγυρική από την Οσμανλή εκτός έδρας και επιτόπου έγινε... άλλος. Ένας ... άλλος Ολυμπιακός. Όχι, εκείνος που αποδοκιμάστηκε χωρίς να σκοράρει με Ατρόμητο, με Οσμανλή, με ΑΕΚ. Το μαύρο έγινε επιτόπου άσπρο στην ρεβάνς με την Οσμανλή με το καλό αποτέλεσμα, που πιθανόν να οφείλεται περισσότερο στην αγωνιστική ανεπάρκεια της τούρκικης αντιπάλου.

Το βούλωσαν όλοι όσοι δεν ήθελαν τον Μπέντο στον Ολυμπιακό μετά το 3-0 στην Άγκυρα. Και επιτέλους, έβγαλαν στη φόρα τα… καλά λόγια για τον Πορτογάλο προπονητή εκείνοι που τα... έκρυβαν μέχρι την ρεβάνς με την Οσμανλή.

Υπάρχει και κάτι άλλο στο ποδόσφαιρο, που δεν είναι πόλεμος, για να γίνεται κάθε 50 και 200 χρόνια. Αγώνες γίνονται κάθε εβδομάδα, και δύο κάθε εβδομάδα. Έτσι μαζί με τη μπάλα παίζει και η κοροϊδία που λέγαμε. Σήμερα προπονηταράς, αύριο γιατί τον κρατάτε ακόμα.

Η γνωστή μαλακία άρχισε να παίζει. Ο Μπέντο θα κριθεί στα δύσκολα που περιμένουν τον Ολυμπιακό. Με ΠΑΟΚ και Παναθηναϊκό στο πρωτάθλημα και Ατρόμητο στο κύπελλο, όλα εκτός έδρας. Και στη μάχη του γιουρόπα.

Ποιός, ρε, θα κριθεί, ο... κριθείς; Ο κακός Μπέντο που έγινε καλός και θα ξαναγίνει κακός, καλός προπονητής;


Διαβάστε ακόμα:
ΣΤΟ ΑΡΗ «ΚΑΜΜΕΝΗ ΓΗ» Ο ΚΑΡΥΠΙΔΗΣ