ΕΛΠΙΔΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ Ο ΧΡΕΩΚΟΠΗΜΕΝΟΣ ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ!

 

Γράφει ο Στήβεν Αβραμίδης

Να πάρω τα αποτελέσματα. Ο Αλαφούζος έχασε από τον πορτοφολά, κι ο Μαρινάκης από τον Δάρρα. Δεν μιλάμε για κινούμενα σχέδια, μιλάμε για πραγματική κατάσταση. Μιλάμε για το ελληνικό πρωτάθλημα, μιλάμε για υπαρκτά μεγέθη και ρεαλιστικές καταστάσεις, τύπου ο Χατζηνικολάου πήγε στον Αντένα διότι πρέπει να παίξει ο Κυριακού, που πλήρωσε, με τον Σύριζα.

Μην ξεφεύγουμε όμως. Το site είναι καθαρό αθλητικό, άρα πρέπει να μιλήσει για τα καθώς πρέπει, βάσει των οποίων δημιουργήθηκε. Η απόλυτη ξεφτίλα της Ελλάδας των Ελλήνων επιχειρηματιών είναι το σημερινό πρωτάθλημα. Μέσω των οποίων επιχειρηματιών περιμένει ο ελληνικός λαός να δει την ανάπτυξη.

Και καλά κάνει ο μαλάκας που ψηφίζει. Ενώ δεν βλέπει, τον Πανιώνιο. Που του τα λέει όλα. Μια εταιρεία χρεοκοπημένη εδώ και πέντε χρόνια, που πουλάει από ασημικά μέχρι και χάλκινα κάθε χρόνο, κάνει κουμάντο στο πρωτάθλημα και γαμεί όποιον βρεθεί μπροστά του. Μια τραγική ιστορία της Ελλάδας. Όχι για τον Πανιώνιο, που καλά κάνει ό,τι κάνει για την πλάκα του. Για τον Έλληνα μιλάω, που δεν έχει καταλάβει ότι το μέλλον του είναι ο Πανιώνιος. Μια χρεοκοπία, που αποδεικνύει ότι οι επιτυχημένοι Έλληνες επιχειρηματίες είναι φαλιμέντο στην σκέψη, κι άρα λογικά συμπεριφέρονται σαν κοτσαμπάσηδες, λήσταρχοι και λοιπά κοσμητικά.

Αυτή είναι η απίστευτη ελπίδα του Έλληνα. Να σωθεί μέσω κάποιων τίποτε, που διορίζουν πολιτικά πρόσωπα.
Φυσικά η απόλυτη αποτυχία είναι ότι μιλάνε για θαυμασμό για τον Πανιώνιο. Που ξαναλέω καλά κάνει ό,τι κάνει, αλλά είναι απίστευτο για τον λαό, να πιστεύει ότι τα λαμόγια που συμπεριφέρονται σαν επιχειρηματίες στην χώρα, να δέχεται να κατηγορείται ότι αυτός έχει τις κύριες ευθύνες για την πορεία της χώρας. Σαν να κατηγορείς τα πρόβατα για την πορεία της στάνης που έχει κάνει επιχείρηση. Σαν να λες ότι ο Μπέντο έχει την ευθύνη χωρίς καμία κάλυψη διοικητική.

Υπάρχει όμως και το μπουρδέλο, με το οποίο ασχολείστε. Που θέλετε να είναι αλλιώς ή να το βλέπετε αλλιώς. Κύρια το δεύτερο. Να βλέπετε καλά τους τίποτες που το παίζουν επιχειρηματίες να το παίζουν κάπως, επειδή πετάξανε καλάθια στα μπουζούκια. Ή επειδή είναι στο απυρόβλητο διότι λάδωσαν δίκες. Ή επειδή θα προσλάβουν τα παιδιά σας για κάποιο χαριστικό μισθό. Ή επειδή είναι ικανοί να απειλήσουν ελεύθερες φωνές.

Η πραγματική χρεοκοπία της Ελλάδας είναι η συνείδηση. Η νοοτροπία και η αποδοχή όλων αυτών των απατεώνων, που φτειάχνουν δήθεν θέσεις εργασίας και σαλώματα αργομισθιών. Που βάζουν τους πάντες στον μικρολαμογισμό της καθημερινής βιοπορίστικης συντηρησιακής κακομοιριάς, που λέγεται ύπαρξη κανονικά, αλλά την λέει αλλοιώς ο μαλάκας που πάει στην Ακρόπολη. Την λέει πολιτισμό, κοινώς. Μια λέξη, που εμπεριέχει ακόμα και φορητές τουαλέτες σε δημόσια έργα, την ώρα που επιτρέπεται το κυνήγι της μπεκάτσας.

‘Ομως το πρωτάθλημα δείχνει την αλήθεια. Τους τίποτες επιχειρηματίες, που παίρνουν πίπες στην χρεοκοπία και φυσικά ο ένας απειλεί τον άλλον για κάτι πεθαμένο. Για κάτι δουλεμένο από τους ίδιους, που σήμερα τους ξεβράζει το ίδιο το αντικείμενο τους, που αποδεικνύει το πόσο άχρηστοι ήταν στο παιχνίδι της αλάνας, αλλά και πόσο ανίκανοι είναι στην κανονική μπίζνα.

Κι αναρωτιέται φίλος γιατί δεν μπορεί να τρέξει αυτός ο επιτυχημένος μια ομάδα. Και δεν μπορεί να δει την αλήθεια του Πανιώνιου. Που του λέει την αλήθεια. Ότι τρέχει την χρεοκοπία και μέσω αυτής κονομάει, αφού σε υγιή οικονομία, δεν θα τον ήξερε ούτε η μάνα του. Πού να δει ο φίλος ότι αν δεν ήταν τα πάντα λαδωμένα, ο νεοέλληνας επιχειρηματίας, θα σκοτωνόταν ακόμα σε κανά υπόγειο να φτειάξει πολιτικούς μπας και πάρει κανά δημόσιο έργο.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ στη σελίδα του Στήβεν Αβραμίδη ''στο φως του φεγγαριού...''