ΟΥΤΕ ΚΑΤΟΥΡΑ, ΟΥΤΕ... ΧΟΝΤΡΑ ΣΤΗΝ ΤΟΥΜΠΑ

 

Μάρτιος 1972, παιχνίδι προκριματικής φάσης για το Ευρώ, ανάμεσα στην Ελλάδα και την Ιταλία. Η τριτοκοσμική ΕΠΟ για να αυξήσει τις πιθανότητες της νίκης και τις ελπίδες πρόκρισης έβαλε το ματς στο αχούρι της Λεωφόρου. Να χεστούν οι Ιταλοί από την καυτή έδρα.

Οι μαφιόζοι κέρδισαν καθαρά και άνετα με 2-0 και μετά το τέλος του αγώνα μπήκα στα αποδυτήρια που έμοιαζαν αποθήκη κρασοπωλείου γειτονιάς. Οι Ιταλοί διεθνείς αφού έκαναν τη δουλειά τους ως σοβαροί επαγγελματίες στο γήπεδο και το μπάνιο λες και ετοιμαζόντουσαν για βραδυνή έξοδο. Άλλος αρωματιζόταν, άλλος στέγνωνε τα μαλλιά του. Είχαν γράψει στα παπάρια τους την πύρινη εξέδρα, ούτε καν επηρεάστηκαν.

Θυμήθηκα το σκηνικό με αφορμή τη δήλωση του προέδρου της ΠΑΕ Πανιώνιος «Στην Τούμπα σου φεύγουν τα κάτουρα...». Ούτε τα ψιλά, ούτε τα χοντρά σου φεύγουν και στην πιο «εχθρική» έδρα αν είσαι αληθινός επαγγελματίας. Αν έχεις εμπιστοσύνη στον εαυτό σου και στους συμπαίκτες σου.

Άσε τον κόσμο να φωνάζει. Δεν σε τρομάζει κανένα σκηνικό ακραίου φανατισμού και ορατής απειλής. Ο καθείς στο είδος του και ο Λουμίδης στους καφέδες.

Ο Δάρρας μπορεί να φοβήθηκε στην Τούμπα, οι παίκτες του Πανιωνίου μόνον που δεν τα κακάρωσαν. Αν πράγματι ο γιατρός δεν παραμυθιάζει, για να τονώσει το... βαθμό δυσκολίας του αγώνα. Ποιά κάτουρα; Ο ΠΑΟΚ έχει πλούσια λίστα από γκέλες στην Τούμπα.


Διαβάστε ακόμα:

ΤΣΟΡΙ, Ο ΜΟΝΟΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΦΤΑΙΕΙ