ΛΕΜΟΝΗΣ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΑΠΟΤΥΧΙΑ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ

 

Αν το έλεγες πριν από μία εβδομάδα, ότι ο Λεμονής είναι ο νέος προπονητής του Ολυμπιακού, θα σου έριχναν ροχάλες κατ’ ευθείαν στη μάπα. Ποιός κανονικός στην πιάτσα να το πίστευε; Ουδείς.

Και, τελικά, προέκυψε, Λεμονής. Η κραυγαλέα απόδειξη, και με τη μεγάλη του θρύλου σφραγίδα, Α-ΠΟ-ΤΥ-ΧΑ-ΜΕ. Και πέφτει πανηγύρι για την... αποτυχία, τη μοναδική και χωρίς προηγούμενο.

Δεν θυμάμαι, δεν έχω ακούσει στην Ιστορία του Ολυμπιακού άλλη φορά να αλλάξει η ομάδα πέντε προπονητές σε μια σαιζόν. Τι είναι αυτό, επιτυχία; Μαγκιά. Να σου γυρίζουν την πλάτη ξένοι προπονητές και να βγάζεις... υπερηφάνια διότι εξασφάλισες... ένα ''κομμάτι της Ιστορίας'' του Ολυμπιακού. Έτσι χαρακτηρίζεται η πρόσληψη Λεμονή. Για όνομα.

Γιατί δεν σκέφτηκαν τον Τάκη Λεμονή, «το κομμάτι της Ιστορίας» πριν στείλουν στον πάγκο τον φουκαρά Βούζα.
Τέλος πάντων, τι θέλουν να... εννοήσουν; Ότι ο Ολυμπιακός της Ελλάδας και της Ευρώπης στο εξής θα έχει προπονητή μόνον όποιον αποτελεί «κομμάτι της Ιστορίας» του;

Ένα κάρο ανοησίες. «Ο Λεμονής ξέρει». Δηλαδή; Ο Βούζας δεν ήξερε. Ούτε ο Μπέντο. Και αφού δεν ήξεραν γιατί τους πήρανε; «Με Λεμονή, πιο δυνατοί!». Μα, λέγονται αυτά; Και σύγκριση του Λεμονή με τον... μπάσκετμπωλίστα Πρίντεζη. Ουάου.

Συμβαίνει, στην κάθε ομάδα της γης, να βρεθεί σε λούκι, όπως ο Ολυμπιακός. Που μετά την αποτυχία του στην Ευρώπη, έχει την αγωνία μη χάσει πρωτάθλημα και κύπελλο. Είναι αυτό, όμως, δικαιολογία με σκουριά από παλιοσίδερα να... χρυσώνουν το «χάπι Λεμονής».

 

Διαβάστε ακόμα:

ΘΑ ΒΓΑΛΕΙ ΤΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ Ο ΝO5 ΣΤΟΝ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ;