ΚΟΥΡΑΣΜΕΝΟΙ ΟΙ ΠΑΙΚΤΕΣ ΤΟΥ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ ΑΠΟ ΤΟ … ΑΡΑΛΙΚΙ

 

Ακόμα δεν εξασφάλισε το πρωτάθλημα ο Ολυμπιακός. Το έχει πάρει, αλλά το παίζει θρίλερ. Και κρατάει σε αγωνία όλον τον κόσμο. Ένα πρωτάθλημα το πιο σίγουρο, το πιο εύκολο, το «παίζει» ακόμα ο Ολυμπιακός που δεν κέρδισε ούτε τον Λεβαδειακό. Τα κατάφερε να μη χάσει.

Μην πεις ότι ο ΠΑΟΚ αν είχε τους μείον 3 βαθμούς θα ήταν σήμερα πολύ κοντά στην κατάκτηση του πρωταθλήματος. Ότι η διαφορά 61-55 δεν θα ήταν στους 6 πόντους, αλλά στους τρεις. Αυτοί οι μπακαλίστικοι υπολογισμοί δεν ισχύουν.

Αν ο ΠΑΟΚ ή όποιος άλλος αντίπαλος ήταν επικίνδυνος για τον Ολυμπιακό, τότε ο πρωταθλητής θα είχε μια άλλη διαχείριση στην πορεία της σαιζόν. Και το πιθανότερο να μην άφηνε να φύγουν Μιλιβόγιεβιτς, Ιντέγε. Όπως η ΠΑΕ να είχε κάνει άλλες κινήσεις στις μεταγραφές του Ιανουαρίου.

Πολλές αλλαγές ο κύριος Τάκης στην Λιβαδειά. Γίνεται αυτό; Σχεδόν να παρουσιάσει μια άλλη ομάδα. Γίνεται, όταν το πρωτάθλημα το έχεις πάρει, όχι όταν ακόμα το διεκδικείς.

Ο κύριος Τάκης, όμως, σκέπτεται την ΑΕΚ η οποία τούτη τη στιγμή έχει καλύτερο πρόσωπο στο γήπεδο από τον Ολυμπιακό. Και περισσότερο ηθικό. Έπρεπε, λοιπόν, ο κύριος καθηγητής να ξεκουράσει παίκτες. Επειδή είναι… κουρασμένοι. Βεβαίως! Από την ξεκούραση… κουράστηκαν. Από το αραλίκι.

Μιλάμε σοβαρά,. Κανένα χιούμορ, καμία ειρωνεία. Στο μεγαλύτερο διάστημα του πρωταθλήματος ο Ολυμπιακός δεν ένοιωσε την πίεση ότι απειλείται από άλλη ομάδα. Αυτό τους έβγαζε από το σωστό δρόμο. Τους νάρκωνε. Τους απονεύρωνε.

Άλλο το πώς εξελίχθηκε το έργο, χωρίς υπερβολή το πρωτάθλημα ήταν ένας ψιλοχαβαλές για τον Ολυμπιακό. Και τώρα η ομάδα βρίσκεται σε λούκι. Δεν είσαι εκτός πραγματικότητας να πεις ότι ο Ολυμπιακός μειονεκτεί αγωνιστικά και από τους άλλους «τρεις» της ημιτελικής φάσης του κυπέλλου.