Ο ΑΛΕΞΗΣ ΚΟΥΓΙΑΣ ΕΧΕΙ ΠΕΡΑΣΕΙ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ

 

Αυτός που σχίζει τα ρούχα του στο όνομα της εξυγίανσης είναι πράγματι υπέρ του καθαρού ποδοσφαίρου; Όποιος λέει «Ναι», είναι για γιαούρτι. Πιθανόν ο εμφανιζόμενος εξυγιαντής να είναι σκέτος απατεώνας. Ένας τυχοδιώκτης. Στα λόγια να παρουσιάζεται αλλοιώς από ο,τι πραγματικά είναι στην πράξη.

Ο Τσίπρας για παράδειγμα ήταν υπέρ του λαού. Στα λόγια. Όχι και στα έργα. Δεν είχε πει πώς θα αποφάσιζε, πώς θα συμφωνούσε με τους δανειστές αυτά που σήμερα εφαρμόζει.

Ο Αλέξης Κούγιας είναι ιστορικό πρόσωπο. Χωρίς πλάκα. Δεν λέω ότι γράφει Ιστορία. Ούτε ότι επηρεάζει σε τίποτα. Είναι, όμως, κάτι περισσότερο από ένα «εμβληματικό» άτομο της καθημερινότητας του ποδοσφαίρου εδώ και 30 χρόνια, τουλάχιστον! Σταθερά. Αδιάκοπα. Στην πρώτη γραμμή. Με πύρινες «παρεμβάσεις», καταγγελίες, αποκαλύψεις, κατηγορίες. Ανεξάντλητος.

Τον τοποθετώ στην τετράδα των παραγόντων του ποδοσφαίρου με την πιο υψηλή αναγνωρισιμότητα. Οι άλλοι τρεις είναι οι Γιώργος Βαρδινογιάννης, Δημήτρης Μελισσανίδης και Σωκράτης Κόκκαλης, βέβαια. Υπ’ όψιν ότι ο Κούγιας που ξεκίνησε την παραγοντική του καριέρα από το Αιγάλεω το 1983, έκανε ένα φεγγάρι πρόεδρος στην ΠΑΕ ΑΕΚ, όμως η φιγούρα του δικηγόρου δεν ταυτίστηκε ποτέ με κάποια ομάδα ισχυρής λαϊκής βάσεως.

Αθεράπευτα φανατικός οπαδός του Παναθηναϊκού, άσχετο αυτό, ο Αλέξης Κούγιας σχεδόν κάθε μέρα πυροβολεί ένα πακέτο δηλώσεων, που οπωσδήποτε κάποιον, κάποιους θίγουν. Είναι γραφικός; Σίγουρα οι «παρεμβάσεις» του «γράφουν», κερδίζουν δημοσιότητα, όμως πάντα καταλήγουν άσφαιρες. Και, για να κάνουμε ταμείο, δεν έχουν προσφέρει κάτι στην υπόθεση της εξυγίανσης.

«Υπάρχει σχέδιο να ρίξουν την Λάρισα» είπε ο Κούγιας. Ποιό σχέδιο; Ψάξε βρες. «Κέρκυρα και ΠΑΣ Γιάννινα έχουν ξεφτυλιστεί. Να επέμβει ο... Βασιλειάδης».

Αυτός, όμως, είναι υφυπουργός, ούτε αστυνομικός, ούτε δικαστικός. Γι’ αυτά που λέει ο Κούγιας πρέπει να επέμβει εισαγγελέας. Για να μάθουμε το σχέδιο κατά της ΠΑΕ Λάρισας.


Διαβάστε ακόμα:

ΟΛΑ ΓΙΑ ΤΟ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ Ο ΤΣΙΠΡΑΣ!