ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΟΣ ΤΟΥ ΠΑΛΑΙΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΥ

 

«Μίστερ Μάνος». Εδώ είμαστε. Έτσι τον αποκαλούσε ο αποδυτηριάκιας τον Μάνο Μαυροκουκουλάκη. Επειδή είχε τον αέρα της Ευρώπης. Και τις επαφές με FIFA και UEFA. Ήταν o αριστοκράτης. Ο άνθρωπος των σαλονιών. Και του σκότους.

Αλλοίμονο. Άνθρωπος του ποδοσφαίρου ο Μ.Μ. και να μη χαμπαριάζει από παρασκήνιο δεν γίνεται. Να μην έχει ακτινογραφήσει τι βιόλα βαράει ο καθένας. Πρόεδρος ομάδος, διαιτητής, δημοσιογράφος, γενικά νταραβεριτζής της πιάτσας.

Όποιος είναι χρήσιμος δεν ξέρει από συνταξιοδότηση. Θα τον βρίσκεις μπροστά σου, μ' όλες τις καταστάσεις που λέμε. Όπως σήμερα που είναι ο νέος πρόεδρος στην ΠΑΕ. Τον μάθαμε τον Μαυροκουκουλάκη ως συνάδελφο και δεξί χέρι του Βαρδή Βαρδινογιάννη. Λόγω της προσωπικής σχέσης του με τον Βαρδή, από τότε που ήντουσαν οι δυο τους στο Πολεμικό Ναυτικό.

Κάποιο φεγγάρι, πριν ο Παναθηναϊκός γίνει ΠΑΕ, ηγήθηκε κίνησης να πάρει τις εκλογές στον ερασιτέχνη. Όταν έπαιξε το έργο της πολυμετοχικότητας στη διοίκηση της ΠΑΕ ο Mister Manos εκπροσωπούσε τον μακαρίτη Ανδρέα Βγενόπουλο. Τι είχε συμβεί προηγουμένως;

Πρόεδρος ο Γιώργος Βαρδινογιάννης, το απόλυτο αφεντικό στον Παναθηναϊκό. Πρώτο εργαλείο, υπεύθυνος σ’ όλα τα πόστα, ο Α΄ αντιπρόεδρος Μάνος Μαυροκουκουλάκης, ο και Νο1 υπεύθυνος, εκτός όλων των άλλων, στην Παιανία. Καθαρίστηκε από τον Παναθηναϊκό, την εποχή Τσίγγερ, όταν ανέλαβε πρόεδρος ο Άγγελος Φιλιππίδης. Υπάρχει περίπτωση να επιστρέψει ο Φιλιππίδης; Ούτε με μεγαλομέτοχο πάλι τον Τσίγγερ. Ο Mister Manos είναι ξανά στα πράγματα.