ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ «ΑΝΘΡΩΠΙΝΑ» ΛΑΘΗ

 

Ήταν στημένος ο τερματοφύλακας του ΠΑΟΚ που έφαγε τη φάβα γκολ, μάλιστα κάποια δευτερόλεπτα μετά το 1-0 σε βάρος της ΑΕΚ; Ποιός βάζει το χέρι στη φωτιά, ναι ή όχι. Κανείς δεν θα μιλήσει, ούτε θα σκεφτεί το στήσιμο, αν ξέρει από μπάλα.

Συμβαίνει. Το σουτ του Λάζαρου είχε πολύ φάλτσο, η μπάλα έσκασε μπροστά στον Γκλύκο, αυτός είναι ο εφιάλτης του τερματοφύλακα, και του έφυγε μέσα από τα χέρια. Εκατό τα εκατό ευθύνη του Γλύκου. Ήταν «μιλημένος», όμως; Σε καμία περίπτωση. Γιατί, τότε, έκανε τόσο χοντρό λάθος.

Είναι η πίεση από την κρισιμότητα του αγώνα. Ο παίκτης δεν αισθάνεται απελευθερωμένος στο γήπεδο. Κολλημένη η σκέψη του μη κάνει τη γκέλα. Και την κάνει ακριβώς διότι σκεπτόταν αγχωτικά μη κάνει το λάθος.

Άλλο έργο ο διαιτητής. Ο επόπτης. Αυτός δεν έχει καμία δικαιολογία για «ανθρώπινο» λάθος, όταν σκόπιμα και προκλητικά αφήνει ένα διαρκείας αρκετών δευτερολέπτων οφσάιντ. Τι συνέβη;

Ούτε στον παπά, στον εξομολόγο του δεν πρόκειται να το ξεράσει ο φονιάς της ΑΕΚ. Ο πλαϊνός διαιτητής που δεν επέτρεψε στην ΑΕΚ να συνεχίσει στο 1-1 να έχει ίσες πιθανότητες να πάρει το κύπελλο.


Διαβάστε ακόμα:

ΜΕΛΙΣΣΑΝΙΔΗ, ΠΕΣ ΜΑΣ ΠΟΙΟΣ ΕΣΤΗΣΕ ΤΟΝ ΕΠΟΠΤΗ!