ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΚΑΙ… ΚΑΘΑΡΣΗ ΘΕΛΕΙ Ο ΙΒΑΝ

 

Ο Ιβάν Σαββίδης έχει στόχο την κάθαρση στο ποδόσφαιρο. Αυτή τη σαχλαμάρα είπε στη γενική συνέλευση των μετόχων της ΠΑΕ ο εκπρόσωπος του ομογενή επιχειρηματία. Να μιλήσουμε σοβαρά ή να το ρίξουμε στη χοντρή πλάκα; Ρωτάω, διότι αυτό που θέλει ο Σαββίδης, που λέει ότι θέλει είναι για κλωτσές. Δεν λέγεται από σοβαρό άτομο που απευθύνεται σε σοβαρό ακροατήριο.

Όχι ο Σαββίδης, ουδείς έχει το δικαίωμα να βάζει… προσωπικό στόχο την κάθαρση. Άλλο να πει θέλω καθαρό πρωτάθλημα, άλλο ότι εγώ θα καθαρίσω τη μπουγάδα και θα παίζεται στα ίσα το έργο.

Ποιος είσαι, κύριε; Εσύ που θα καταφέρεις αυτό που δεν πέτυχαν άλλοι, όχι μόνο υπουργοί, ίσως πιο σπουδαίοι από σένα. Και πως είναι δυνατόν να γίνει κάθαρση επειδή το κάνει κέφι μονάχα ένας. Κάποιοι άλλοι μεγαλομέτοχοι να 'ούμε να μη γουστάρουν κάθαρση. Να βολεύονται με τους αλεπουδιάρηδες της πιάτσας.

Και πρωτάθλημα θέλει ο Ιβάν, είπε ο εκπρόσωπος του, και κάθαρση. Δεν γίνεται και τα δύο πακέτο, όμως. Πήρε το κύπελλο στο Βόλο ο ΠΑΟΚ με βρώμικη διαιτησία. Φταίει ο ΠΑΟΚ; Όχι, βέβαια. Ο επόπτης φταίει, που έκανε τη βρωμοδουλειά, όχι ο ΠΑΟΚ.

Γιατί, όμως, ο Ιβάν δεν κατήγγειλε τον επόπτη που πλαστογράφησε το αποτέλεσμα στον τελικό; Γιατί δεν είπε ότι αρνούμαι τίτλο με σπρώξιμο από τα κοράκια. Γιατί πανηγύρισε ο μεγαλομέτοχος το κύπελλο που άρπαξε με τη χειρουργική παρέμβαση του πλαϊνού.
Κ
Με το στόμα και τα λόγια τα μεγάλα δεν γίνεται καθαρό, χωρίς υποψίες πρωτάθλημα. Όποια ομάδα παίρνει την κούπα, την σηκώνει βρώμικα. Και καθαρά να πάρει το πρωτάθλημα, οι αντίπαλοι θα μιλήσουν για σημαδεμένη τράπουλα.

Ο ΠΑΟΚ έχασε για τρεις βαθμούς το πρωτάθλημα. Γιατί, λοιπόν, ο Ιβάν θέλει με το ζόρι να κάνει… κάθαρση σ’ ένα πεντακάθαρο πρωτάθλημα; Τι, δηλαδή, αν για τρεις κωλοβαθμούς το έπαιρνε ο ΠΑΟΚ, τότε το πρωτάθλημα θα ήταν καθαρό. Και δεν είναι καθαρό επειδή έχασε καθαρά στην Τούμπα από τον ΠΑΣ Γιάννινα. Και άλλους τρεις βαθμούς στην Τούμπα από τον Ατρόμητο.

Άσε τι λέει ο Σαββίδης, δεν είναι ο πρώτος, έχουν προηγηθεί πολλοί που εμπορεύτηκαν επικοινωνιακά και δικαιολόγησαν την τυχοδιωκτική εμπλοκή τους με το ποδόσφαιρο. Πράγματι, υπάρχει διαφθορά στο ποδόσφαιρο, και έχει τις ρίζες της. Αυτό δεν είναι το πιο μεγάλο κακό. Είναι ότι βολεύονται, προσαρμόζονται με τη νοσηρότητα στο χώρο, και έχουν τους λόγους τους, ακόμα κι αυτοί οι υπέρμαχοι της… κάθαρσης.

Διαβάστε ακόμα:

ΣΤΗΜΕΝΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΑΠΟ FIFA – UEFA ΣΤΗΝ ΕΠΟ