ΔΥΟ ΓΚΡΑΝ ΣΟΥΞΕ ΠΑΛΤΑ ΜΕΤΑΓΡΑΦΩΝ

 

Πριν από δύο χρόνια φθάνει στην Αθήνα ο Γκανέζος σούπερ σταρ Μάϊκλ Εσιέν αφού συμφώνησε με τον Παναθηναϊκό. Πανζουρλισμός στο αεροδρόμιο. Χιλιάδες οπαδοί, χωρίς λογική, χωρίς μνήμη, χωρίς κρίση, αποθεώνουν τον 33χρονο πρώην παικταρά, βρίζουν τον Ολυμπιακό και με συνθήματα βγάζουν τη σιγουριά τους ότι έχουν κιόλας κατακτήσει το προσεχές πρωτάθλημα.

Γελοίο σκηνικό. Να θεωρούν «δικό τους» έναν ξένο ποδοσφαιριστή. Να μην παίζει κανένα ερώτημα, γιατί ο Μαίκλ Εσιέν... προτίμησε μία ομάδα κατώτερη της φήμης του και ενα πρωτάθλημα πατσαβούρα. Μήπως ο μαύρος είναι «χαλασμένος», τελειωμένος.

Τελικά, αποδείχθηκε ότι ο Εσιέν ήρθε στην Ελλάδα σακατεμένος. Δεν έπαιξε, άλλωστε, στον Παναθηναϊκό ούτε ενα πεντάλεπτο ως... Εσιέν.

Επίσης το 2015 ο ΠΑΟΚ του Ιβάν Σαββίδη παρουσιάζει τη μεταγραφή του αιώνα. Του Βούλγαρου Ντιμίτερ Μπερμπάτωφ. Το δούλεμα στον κοσμάκη, που βέβαια ψοφάει να... δουλεύεται. Εμφανίζεται στη Θεσσαλονίκη ο Μπερμπάτωφ και από μικροφώνου αποκαλεί «Αδέλφια μου» τους παοκτσήδες, τους Θεσσαλονικούς.

Στο γήπεδο, όσες φορές τον χρησυμοποίησε ο ΠΑΟΚ, ο Βούλγαρος ήταν να τον λυπάσαι. Ήταν ελεύτερος, χωρίς συμβόλαιο με άλλη ομάδα όπως ο Εσιέν, και κόστισε συνολικά 4 εκ. Λίγα, πολύ λίγα λεφτά αν σκεφτεί κανείς τον πλούτο των συναισθημάτων που προκάλεσε στούς παοκτσήδες και τις ελπίδες που τους χάρισε.

Διαβάστε ακόμα:

ΠΟΙΟΣ ΡΟΛΟΣ ΤΑΙΡΙΑΖΕΙ ΣΤΟΝ ΑΛΑΦΟΥΖΟ