Η ΑΕΚ ΑΝΟΙΞΕ ΤΑ ΦΤΕΡΑ ΤΗΣ!

 

Έκανε την πιο μεγάλη της εμφάνιση η ΑΕΚ εδώ και πολλά χρόνια, στην κρίσιμη ρεβάνς με την βελγική Μπρυζ. Έφτασε στο 3-0 που μάλλον ακούγεται ωραία, και χωρίς μουσική υπόκρουση. Ένα σκορ που του αξίζει του δικέφαλου διότι πραγματικά ήταν πολύ καλύτερος κι από την ομάδα που κέρδισε το κύπελλο από τον Ολυμπιακό. Κι όταν κέρδιζε τον Ολυμπιακό στο πρωτάθλημα.

Απ’ αυτή και μόνο την άποψη, κι όχι επειδή πέρασε στους ομίλους του γιουρόπα, εύκολα χαρακτηρίζεται ως «ιστορικό» για την ΑΕΚ το χθεσινό παιχνίδι στο ΟΑΚΑ. Μετά την επιστροφή από το ερασιτεχνικό η ΑΕΚ πήρε κύπελλο, βγήκε πρώτη στα play-off και τώρα, μόνον αυτή πέτυχε εκεί που έσπασαν τα μούτρα τους ΠΑΟΚ και Παναθηναϊκός. Ναι, το 3-0 επί της Μπρυζ είναι η πιο μεγάλη στιγμή της νέας ΑΕΚ.

Τι συνέβη; Ήταν μια ΑΕΚ με τσαμπουκά. Πρώτη φορά! Με την ψυχολογία ότι δεν φεύγουμε από το γήπεδο χωρίς την πρόκριση. Γι’ αυτό στο πρώτο ημίχρονο, εκεί όπου όλα κρίθηκαν, έκοψε δια νόμου το βήχα μέχρι και την αναπνοή στην Μπρυζ. Γι’ αυτό ζήτησε με πάθος κι αποφασιστικότητα το γκολ. Και δεν αρκέστηκε μονάχα στο 1-0.

Η πανηγυρική νίκη της ΑΕΚ παίρνει μια σκιά. Η Μπρυζ ήταν προβληματική. Οι παίκτες της στο δεύτερο ημίχρονο είχαν κατοχή, άλλαζαν την μπάλα, πίεζαν, προκαλούσαν έναν προβληματισμό, αλλά ήταν ανίκανοι να απειλήσουν. Ίσως διότι και οι ίδιοι δεν πίστευαν ότι είναι σε θέση να εμποδίσουν την ΑΕΚ να είναι παρούσα σήμερα στην κλήρωση των ομίλων.

Διαβάστε ακόμα:

ΔΕΝ ΚΟΒΕΤΑΙ ΤΟ ΧΟΥΙ ΜΕ ΤΗ... ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ!