Προκληση η Ελλαδα να θελει μουντιαλ

 

Δεν έχει ομάδα η Ελλάδα, το βλέπουν και τα μπετά στο γήπεδο. Ούτε θα βάλουμε τα κλάματα, ούτε θα πλακώσουμε τα μπινελίκια. Τόσο μπορεί η ομαδούλα, αυτό παίζει. Το περίεργο και πολύ… ελληνικό είναι που κάποιοι βγάζουν γλώσσα. Φοβερά πράγματα. Έχουν μούτρα να απαιτούν πρόκριση στα τελικά της Ευρώπης και του κόσμου, με μια ομάδα που παίζει κλεφτοπόλεμο και μέσα στην έδρα της. Πως το λες αυτό;

Κόντρα όχι με κάποια υπερδύναμη, με αντίπαλο από τα φαβορί του μουντιάλ, αλλά με το Βέλγιο η εθνική, και ζητάει τη… νίκη με ποδόσφαιρο αμυντικό. Ο κόσμος στο γήπεδο εκτός τόπου και λογικής, οι δημοσιογράφοι στο κόλπο κι αυτοί, παρουσιάζουν το μαύρο για άσπρο. Ότι η εθνική… πάλαιψε, και… κρίμα που δεν κέρδισε. Ο απόλυτος ορισμός της πρόκλησης.

Κανένας προβληματισμός γιατί Έλληνες ποδοσφαιριστές αξίας δεν παρουσιάζουν ομάδα αντάξια. Και γιατί στο γήπεδο διακρίνονται... άτομα κι όχι το σύνολο. Ποια εθνική ομάδα! Μικρή ομάδα είναι, και το χειρότερο; Αναξιοπρεπής! Μέσα στην έδρα της περιορίζεται στο δεύτερο ρόλο. Από το πρώτο κιόλας λεπτό παραχωρεί τον πρώτο λόγο στον αντίπαλο.

Το ''κρίμα δεν κέρδισε... '' ταιριάζει στην ατυχία του Βελγίου, που έμεινε στο 2 – 1. Η καλύτερη, άλλωστε, ομάδα του ομίλου, και μπράβο της, ήταν εκείνη που κυνηγούσε μέχρι το τέλος τη νίκη. Απεναντίας, η ομαδίτσα της Ελλάδος βγήκε στο γήπεδο με την αποφασιστικότητα να... μη χάσει. Με στόχο μη φάει γκολ.

Ήταν πράγματι μαχητικοί οι Έλληνες διεθνείς. Με πατριωτισμό πολέμησαν να φθάσουν στην επιτυχία, δηλαδή να κρατήσουν το μηδέν. Με συνέπεια να δυσκολευτεί το έργο των Βέλγων όταν έβρισκαν 8 με 10 Έλληνες στην περιοχή τους.

Και πέφτουν τα σενάρια. Άλλη πρόκληση αυτή! Σενάρια για το πώς θα κάτσουν τα αποτελέσματα ώστε να προκριθεί η ομαδάρα. Να πάει στα τελικά της Ρωσίας για να δει το σύμπαν πόσο αποτελεσματικοί κλεφτοκοτάδες είμαστε. Αυτό που είδαμε και χθες στο Καραϊσκάκη. Μαζική άμυνα και ατομικές ενέργειες για να βγει μπροστά η… ομάδα. Και εθουσιασμός που ισοφάρισε με γκολ του… Ζέκα.

Με γκολ που ο ελληνοποιηθείς Πορτογάλος δεν το είδε ούτε στον ύπνο του. Ούτε ποτέ άλλοτε θα του προκύψει στο μέλλον.

Διαβάστε ακόμα:

ΓΙΑΤΙ Η ΕΘΝΙΚΗ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΕΙ ΜΟΥΝΤΙΑΛ