ΤΑΙΝΙΑ ΜΕΛΟ ΓΥΡΙΖΕΙ Ο ΑΛΑΦΟΥΖΟΣ

 

Ο Παναθηναϊκός δεν είναι κόμμα, όπου εντελώς ανεύθυνα ο αρχηγός λέει τα παραμύθια του τόσο ως αντιπολίτευση, όσο και ως κυβέρνηση. Ο Παναθηναϊκός είναι ανώνυμη εταιρεία και η χρεωκοπία βαρύνει αποκλειστικά τον ιδιοκτήτη της.

Στην πολιτική που ασκείται πεζοδρομιακά, ακόμα και μέσα στη βουλή, ο αρχηγός του κόμματος αμολάει ό,τι γουστάρει. Στο ποδόσφαιρο που είναι επαγγελματικό, πιο σωστά μπίζνες είναι, η ΠΑΕ έχει την τύχη που της αξίζει αν ο μεγαλομέτοχος την φέρει σε πτώχευση.

Τι λέει ο Αλαφούζος; «Δεν μπορώ άλλο… Έβαλα 42 εκ. και αν αναλάβει άλλος δεσμεύομαι να ξηλωθώ ακόμα 20…». Ο άνθρωπος γυρίζει ταινία μελό ως Νίκος Ξανθόπουλος, του λείπει η Μάρθα Βούρτση. Συνεχίζει, δηλαδή, αυτό που ξέρει, να παίζει επικοινωνιακά.

Δεν μπήκε στο Παναθηναϊκό ο Αλαφούζος για να πληρώνει από την τσέπη του. Πολύ σωστά. Έγινε μπροστάρης το 2012 για να κινητοποιήσει τον κόσμο της ομάδας. Αφού προηγουμένως παρουσίασε από το σκάι έρευνα επιστημονική, ότι τόσες εκατοντάδες χιλιάδες είναι οι βάζελοι σε Ελλάδα και εξωτερικό. Και όλοι αυτοί είναι σε θέση να ανταποκριθούν ώστε η  ΠΑΕ να αντιμετωπίσει τη λαίλαπα της οικονομικής καταστροφής της πολυμετοχικότητας.

Σημειώνω. Ποτέ άλλοτε σε ελληνική ΠΑΕ δεν μπήκαν στο ταμείο τόσα πολλά λεφτά όσα επί πολυμετοχικότητας Τζίγγερ, Βγενόποιλου, Γιαννακόπουλου, Πατέρα και άλλων βαζέλων, εφοπλιστών και σια.

Ο Αλαφούζος έκανε στην άκρη τη λαϊκια βάση, την Παναθηναϊκή Συμμαχία διότι κάτι ψίχουλα και τίποτα χαρτζηλίκια για τσιγάρα και καφέ δεν έσωναν το μαγαζί. Αφού, λοιπόν, ο κόσμος είναι μαθημένος να περιμένει τη σωτηρία από έναν, Καραμανλής είναι αυτός, Παπανδρέου, Κόκκαλης, Μαρινάκης, Μελισσανίδης, Σαββιδης, ακόμα και από τον Τσίπρα, γιατί ο Αλαφούζος την έκανε γυριστή. Από αρχηγός της λαϊκιάς βάσης έγινε μεγαλομέτοχος.

Και αφού διαπίστωσε, όπως ο ίδιος δημόσια παραδέχεται, ότι το ποδόσφαιρο είναι σάπιο μέχρι τις ρίζες του κι αυτό δεν αλλάζει, γιατί ζητάει από άλλους να βοηθήσουν οικονομικά, προκειμένου να συνεχίσει ο Παναθηναϊκός την παρουσία του μέσα στα σκατά του ντόπιου πρωταθλήματος;