ΑΕΚ ΕΙΝΑΙ ΑΚΟΜΑ, ΟΧΙ ΟΜΑΔΑ ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ

 

Φαβορί η ΑΕΚ με την Αούστρια στο ΟΑΚΑ, μάλιστα μετά το «2» στην Ριέκα. Στα λόγια φαβορί. Ακόμα και με αυστριακή αντίπαλο είναι ένα μικρό θαύμα να κάνει σερί δύο νικών στην Ευρώπη μία ελληνική ομάδα.

Το ‘χασε το ματς η ΑΕΚ. Ήττα είναι το 2-2 όταν το φαβορί δεν κερδίζει στην έδρα του ομάδα στα κυβικά της. Γιατί, λοιπόν, η ΑΕΚ που έκανε την γκραν σουξέ ανατροπή με Ολυμπιακό από 0-2 σε 3-2 δεν κατάφερε να γυρίσει το 1-2 της Αούστρια;

Η σωστή ερώτηση είναι άλλη. Γιατί η ΑΕΚ δεν ήταν καλή στο ημίχρονο και παρ’ ό,τι προηγήθηκε «παράδωσε» το παιχνίδι στη Αούστρια. Αυτό είναι το ερώτημα-αγκάθι που η απάντησή του φωτίζει την αγωνιστική συμπεριφορά της ΑΕΚ.
Παίκτες και Χιμένεθ ελέγχονται όχι τόσο γιατί έχασαν ένα μπαράζ ευκαιριών μετά τα δύο γκολ που δέχθηκαν, όσο γιατί περίμεναν από το 0-0, από το ξεκίνημα του αγώνα, την νίκη να έρθει… μόνη της. Και να σκεφτεί κανείς ότι η Αούστρια ξεκάθαρα έδειξε πώς δεν έπαιζε για το «Χ» και πόσο επικίνδυνη ήταν.

Ελληνική ομάδα είναι η ΑΕΚ. Ούτε τις αντοχές έχει, ούτε το ηθικό να κτυπάει δύο στόχους μαζί. Να κάνει πρωταθλητισμό στην Ελλάδα και να κυνηγάει την υπέρβαση στην Ευρώπη. Μην είμαστε απαιτητικοί.


Διαβάστε ακόμα:

Ο ΠΑΟΚ ΞΕΡΟ «2» ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑ