ΤΟΥ ΠΑΟΚ Η ΜΕΓΑΛΗ ΕΥΚΑΙΡΙΑ

 

Όσο να’ ναι, λίγο πολύ, πάνω κάτω, οι ομάδες έδειξαν αρκετά τις πρώτες επτά αγωνιστικές του πρωταθλήματος. Κι όλα να μας τα έδειχναν, όχι τα μισά, όχι το 70-80 % του πραγματικού εαυτού τους, στην πορεία πιθανότατα να δούμε… άλλα πράγματα. Μία ομάδα να βελτιωθεί, μάλιστα τόσο, που να τρίβουμε τα μάτια μας. Μία άλλη να χειροτερέψει και να είναι για φτύσιμο, όχι για πρωτάθλημα.

Ο ΠΑΟΚ πάτησε κορυφή. Μαγκιά; Σε καμία περίπτωση. Βγήκε στον αφρό διότι οι αντίπαλοι του δεν πάτησαν καλά τις πρώτες επτά αγωνιστικές. Και ο ΠΑΟΚ, άλλωστε, και γκέλες έκανε και το σπουδαιότερο με μέτριες, με προβληματικές εμφανίσεις.

Ένα είναι το μυστικό της επιτυχίας του ΠΑΟΚ. Το μυστικό για να πάρει το πρωτάθλημα. Να ασχολείται μονάχα με το παιχνίδι της προσεχούς αγωνιστικής. Με τίποτα άλλο.

Απώλειες βαθμολογικές θα έχει στη συνέχεια. Είναι στο πρόγραμμα. Δεν θα αποφύγει τις γκέλες. Το ζήτημα είναι η στραβή να μη σε ρίξει κάτω. Να σε κρατήσει όρθιο, ψυχολογικά και αγωνιστικά.

Δεν φθάνει η αξία των παικτών στην πορεία του πρωταθλητισμού. Απαραίτητη είναι και η σταθερότητα στην απόδοση της ομάδας. Και αν ο ΠΑΟΚ έχει σταθερότητα, να μη φοβάται ακόμα κι αν χάσει ένα παιχνίδι.

Πορεία για πρωτάθλημα σημαίνει να κρατήσει μακριά ο ΠΑΟΚ τους καραγκιόζηδες. Που για να δικαιολογήσουν την παρουσία τους δίνουν την εικόνα ότι ο ΠΑΟΚ είναι ομάδα επαρχιακή και καρπαζοεισπράκτορας.

Είπαμε. Μελέτη του κάθε προσεχούς αντιπάλου. Και σοβαρότητα. Και, πρώτα απ’ όλα, πάνω απ’ όλα, παραγωγική συνεργασία προπονητή με παίκτες. Και παικτών με προπονητή.


Διαβάστε ακόμα:

ΤΕΛΙΚΑ Ο IBRAHIMOVIC ΕΙΝΑΙ GAY;