ΤΟ ΝΑΡΚΩΤΙΚΟ ΣΤΙΣ ΦΛΕΒΕΣ ΤΟΥ ΓΚΑΤΟΥΖΟ

 

“Με πήδηξε ο Γκατούζο” είχε πει ο 33χρονος Σλοβένος Σίσιτς. ''Με προσέβαλε, εμένα που παίζω 4 χρόνια απλήρωτος στον ΟΦΗ''. Ίσως έχει δίκαιο ο μεροκαματιάρης Σίσιτς. Παίζει μπάλα για να κερδίζει τη ζωή του. Κατανοητό. Ε, αυτά δεν τα καταλαβαίνει ο Γκατούζο. Ποια λεφτά; Ποιο μεροκάματο; Ναρκωτικό στις φλέβες μας, σου λέει, είναι αυτό που κάνουμε. Και δεν το κάνουμε, δεν τα δίνουμε όλα στο γήπεδο επειδή παίρνουμε λιγότερα απ' όσα αξίζουμε.

Θυμήθηκα το φεγγάρι που έκανε στον ΟΦΗ πριν τρία χρόνια ο Τζενάρο Γκατούζο, με αφορμή ότι θα κάθεται στον πάγκο της Μίλαν. Άψαλτος θα πάει. Δεν κάνει το παλληκάρι για τη δουλειά. Ο ψυχισμός του και ο χαρακτήρας του δεν τον βοηθάνε να επικοινωνεί με τους παίκτες. Ούτε μ' αυτούς που παριστάνουν τη διοίκηση της ΠΑΕ.

Ο Τζενάρο Γκατούζο δεν ανήκει στην εποχή του. Έρχεται από πολύ παλιά. Είναι αυτό που λέμε παλιός άνθρωπος. Μόνον ένας γνήσιος, αζύμωτος από επιρροές σύγχρονες θα έλεγε αυτή την κουβέντα που έβγαλε όταν ήταν προπονητής του ΟΦΗ: “Καλύτερα να είχα γεννηθεί 100 χρόνια πριν, όταν ίσχυε η χειραψία, όχι τα χαρτιά και τα μολύβι”.

Ο Ιταλός έχει συμπεριφορά εκρηκτική, κάποιος θα την έλεγε αλλόκοτη, δύσκολο να προσαρμοστεί στην πραγματικότητα, να ξεφύγει από το προσωπικό του σύμπαν και τους δικούς του αστερισμούς.
«Ζητώ συγγνώμην από τη φανέλα!» Τι είπε ο άνθρωπος; Είπε αυτό που τον χαρακτηρίζει. Ότι πνευματικά κυκλοφορεί σε πεπερασμένες εποχές. Τότε που η αξία να πολεμήσεις, να αντισταθείς, ήταν το λάβαρο, η σημαία, η φανέλα, το όνομά σου.

Έτσι που λες με τον 40χρονο Γκατούζο, που πήρε τίτλους στην Ιταλία και στην Ευρώπη, 12 χρόνια με την Μίλαν. Επόμενο να μην καταφέρει ακόμα να ξεκινήσει ουσιαστικά καριέρα προπονητή. «Ζητώ συγγνώμην από τον κόσμο του ΟΦΗ και από την φανέλλα της ομάδας». Δήλωση ειδωλολάτρη θα πεις, μετά την ήττα 4-0 από τον ΠΑΟΚ. Είναι δυνατόν να ζητάει συγγνώμην από ένα κομμάτι πανί;

Είπαμε. Κάποτε ορκιζόντουσαν να πεθάνουνε με το χέρι στην καρδιά και πάνω στο σπαθί τους. Για το φλάμπουρο τους, ρε, γαμώτο, για τα γαλόνια τους. Ρομαντικά και ιπποτικά είναι αυτά θα πει κάποιος και θα 'χει δίκιο.

Διαβάστε ακομα:

Ο ΠΑΟΚ ΘΑ ΠΑΡΕΙ ΤΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ!