ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ ΤΗΣ ΣΥΜΦΟΡΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΧΑΡΑΣ

 

Στο ποδόσφαιρο ο Παναθηναϊκός προκαλεί τη θλίψη, ακόμα και στους αντιπάλους του. Στο μπάσκετ ο Παναθηναϊκός χαρίζει νίκες διεθνείς και το χαμόγελο στους οπαδούς του. Δύο διαφορετικοί, λοιπόν, Παναθηναϊκοί, ουδεμία σχέση ο ένας με τον άλλον. Λάθος!

Ένας είναι ο Παναθηναϊκός. Αυτός του οπαδού. Τα μαγαζιά είναι διαφορετικά. Του ποδοσφαίρου η εταιρεία, του μπάσκετ, του βόλεϋ, όποια ομάδα, σε όποιο άθλημα, φοράνε την πράσινη φανέλα με το τριφύλλι.

Ένας είναι ο Παναθηναϊκός κι είναι μεγάλος. Είτε οι όποιοι επαγγελματίες, αμειβόμενοι, ερασιτέχνες, κάνουν περήφανο τον οπαδό, είτε τον διώχνουν από το γήπεδο.

Στην πραγματικότητα δεν υπάρχει κανένας Παναθηναϊκός. Κανένας Ολυμπιακός, κανένας Αθηναϊκός, Πανθρακικός, Λεβαδειακός. Πανιώνιος, ΠΑΟΚ, ΑΕΚ, Ατρόμητος. Υπάρχει, μόνον, ο οπαδός, που κυκλοφορεί με τη φαντασία του και βλέπει όσα θέλει να βλέπει στη φανέλα της ομάδας. Με μία άλλη κουβέντα υπάρχει, μόνον, η φανέλα, είτε την φοράει Έλληνας, είτε ξένος, μαύρος, ινδιάνος, πρώην αντίπαλης ομάδας, αυριανός αντίπαλος.

Αν ο Παναθηναϊκός, και η κάθε ομάδα, δεν χρειαζόταν τα φράγκα του αφεντικού, τότε και στο ποδόσφαιρο, και στο μπάσκετ, και στο πιγκ-πογκ η φανέλα θα έπαιζε το ίδιο αγωνιστικά.

Διαβάστε ακόμα:

ΤΣΑΒΕΣ ΜΠΟΡΕΙΣ, ΝΑ… ΜΕΤΑΓΡΑΦΕΙΣ