Πισω απο την πλατη του Λεμονη

 

Πολύ καλός ποδοσφαιριστής στη Λάρισα ήταν ο Κώστας Κολομητρούσης, όμως είχε το μαράζι με το… όνομά του. Γιατί να τον λένε Κωλομητρούση κι όχι Καλομητρούση; Με το δίκιο του. Ένας άλλος ποδοσφαιριστής της Λάρισας επίσης, ήταν ο Νίκος Πατσιαβούρας. Όνομα λαχείο.
Μόνιμος υπάλληλος εδώ και χρόνια στην FIFA είναι ο άγνωστος πατριώτης, ο ασχολούμενος με οικονομικά θέματα της παγκόσμιας ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας Γιώργος Κωλοβελόνης. Ε, όχι, ρε, να είναι το «κωλό» πρώτο συνθετικό του επιθέτου. Κι αυτός δεν κατάφερε να το αλλάξει, για λόγους γραφειοκρατίας.

Πρέπει να συντρέχουν ειδικοί λόγοι για την αλλαγή ονόματος. Να το αλλάξει ήθελε ο Κωλοβελόνης σε Καλοβελόνης. Δεν τα κατάφερε. Ευτυχώς, έγινε μόνιμος κάτοικος εξωτερικού, αφού παντρεύτηκε Ιταλίδα και όλοι στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο το ξέρουν ως Giorgio Koloveloni.

Δεν έπιασε ως προπονητής ο Λεμονής λόγω… ονόματος. Μέχρι αυτό έχει ειπωθεί, μεταξύ σοβαρού και αστείου. Ότι το επίθετο του κυρίου Τάκη δεν είναι αβανταδόρικο, πιασιάρικο. Καθόλου σπρωχτικό στην προπονητική του καριέρα. Ακόμα και οι παρουσίες του στον πάγκο του Ολυμπιακού δεν τον βοήθησαν να απλώσει τα προσόντα του.

Μαλακίες, θα πεις. Και έχεις δίκιο. Μια χαρά όνομα είναι το Λεμονής, όπως το Πορτοκάλογλου, το Δανασκηνός, το Νεράτζης και το Μηλιάδης. Να τον έλεγαν Πεπόνια και Καρπούζη, τότε, ναι, να θέλει να το αλλάξει κι αυτός. Όπως η μακαρίτισσα Τζένη Καρέζη, που το πραγματικό της όνομα είναι Καρπούζη.

Άλλο είναι το ζόρικο. Φοβερά πράγματα. Δεν περπάτησε το νιτερέσο του Μαρινάκη με τον Όσκαρ Γκαρσία. Και τώρα που χάλασε η δουλειά πριν δώσουν τα χέρια; Ο Ολυμπιακός προς το παρόν συνεχίζει με τον Λεμονή; Όλο κέφια θα ‘ναι ο κύριος Τάκης όταν ξέρει ότι πίσω από την πλάτη του ψαχνόντουσαν να τον αντικαταστήσουν.


Διαβάστε ακόμα:

Ο ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ ΣΤΟΝ ΛΑΚΚΟ ΜΕ ΤΑ Κ…ΔΑΚΤΥΛΑ