ΟΥΖΟΥΝΙΔΗΣ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙ ΤΗ ΖΗΜΙΑ ΠΟΥ ΚΑΝΕΙ;

 

Μιλάμε για οργανωμένη συνωμοσία. Σε βάρος του Παναθηναϊκού! Κι όσοι συμμετέχουν στην επιχείρηση δολιοφθοράς, όλοι της ομάδας διαλεχτοί υπηρέτες της συμφοράς, αδιαφορούν για το μέγεθος της βλάβης που προκαλούν.

Πήρε 2-0 το ματσάκι με τον Πλατανιά ο Παναθηναϊκός την περασμένη Κυριακή κι άνοιξαν σαμπάνιες και οι ουρανοί της ελπίδας και της αισιοδοξίας. Όχι, ρε! Με αντίπαλο που την προσεχή σαιζόν θα παίζει στη βήτα εθνική ο Παναθηναϊκός κέρδισε κι όχι μόνον! Κατέδειξε ότι έγινε ομάδα. Θύμισε ομάδα. Ότι είναι ο παλιός, ο κανονικός Παναθηναϊκός.

Φοβερά πράγματα! Τόσο χοντρό δούλεμα. Αντί να ετοιμάζουν κηδειόχαρτα και κόλυβα λένε ότι ο Παναθηναϊκός του Ουζουνίδη κόντρα στον Πλατανιά φόρτσαρε, ξέσπασε, πάτησε το νέο χρόνο με τις καλύτερες προϋποθέσεις. Τέτοια κουλά λένε, γράφουν.

Τελειωμένος είναι ο Παναθηναϊκός, το ξέρουν κι αυτοί καλύτερα, όμως το παίζουν σα να μην τρέχει τίποτα. Επειδή είναι ομάδα από τζάκι, μέγεθος τεράστιο, όνομα βαρύ, κουβαλάει Ιστορία, και τα λοιπά. Σήμερα που είναι ο Παναθηναϊκός; Στο δρόμο κατ’ ευθείαν για την κόλαση, εκεί είναι.

Αν ήμουν στην θέση του Ουζουνίδη, αφού αυτός έχει το επάνω χέρι σήμερα στο μαγαζί, δεν θα ήμουν ευχαριστημένος με την περήφανη νίκη στο ηρωικό και πένθιμο Πλατανιά! Τον Ολυμπιακό να κέρδιζε ο Παναθηναϊκό, και καπάκι μετά τον ΠΑΟΚ και την ΑΕΚ, δεν σώνεται. Πρωτάθλημα να πάρει, και νταμπλ, με τίποτα η σφαίρα δεν παίρνει στροφή να γυρίσει πίσω. Κοντός ψαλμός αλληλούϊα. Κι άσε τον Μπίλυ να σαλιαρίζει ότι παίζεται η σωτηρία.

Να δούμε τέτοιο θαύμα και να ξεχάσουμε όλα όσα αναφέρει η Παλαιά και η Καινή Διαθήκη. Να καθαρίσει, δηλαδή, ο Παναθηναϊκός με προεδράρα τον Κωνσταντίνου. Την έσπρωξαν την ομάδα στο βυθό οι μεγαλόσχημοι και θα την γλυτώσουν ο Βασίλης με τον Σιωπήλη.

Μιλάμε σοβαρά. Κάθε νίκη στο πρωτάθλημα είναι ένα ακόμα καρφί στο φέρετρο του Παναθηναϊκού. Κάθε νίκη ναρκώνει τα μάτια να μη βλέπουν καθαρά τη μαυρίλα. Ότι η ΠΑΕ αναπνέει με τεχνητή υποστήριξη και η φιάλη με το οξυγόνο ολοένα αδειάζει.

Μεγάλος σύλλογος ο Παναθηναϊκός, λένε. Η σοβαρή κουβέντα είναι ότι δεν υπάρχει μεγαλύτερη απώλεια για το ελληνικό ποδόσφαιρο από καταβολής. Ο Παναθηναϊκός εκτός πρωταθλήματος! Ποιος να το φανταζόταν.

Είναι αλήθεια, όμως. Ε, όσο πιο σύντομα συμβιβαστούν σ’ αυτή την πραγματικότητα, τόσο λιγώτερο κακό θα κάνουν. Άστε, λοιπόν, τον γίγαντα να πιεί το πικρό ποτήρι, μην του συμπεριφέρονται κατινίστικα, φουκαριάρικα. Δεν μπορεί να αποφύγει τη μοίρα που την γράψανε οι σωτήρες του Παναθηναϊκού.

Διαβάστε ακόμα:

Η ΓΚΕΛΑ ΜΑΡΙΝΑΚΗ ΣΤΟ ΘΕΜΑ «ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ»