ΣΤΟ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ ΠΡΩΤΑ ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ, ΜΕΤΑ ΜΕΤΑΓΡΑΦΕΣ

 

Ο απόλυτος ορισμός της αποτυχίας στον Ολυμπιακό του επτάκις πρωταθλητή Ευάγγελου Μαρινάκη. Μιλάμε ποδοσφαιρικά, που σημαίνει ότι η αποτυχία δεν ορίζεται διότι η ομάδα δεν παίρνει πρωτάθλημα. Και να το έπαιρνε για όγδοη φορά ο Μαρινάκης, πάλι αποτυχημένος θα ήταν. Πανηγυρικά αποτυχημένος.

Το ‘χε σηκώσει ο Μαρινάκης και με ομάδα που δεν βλεπόταν. Επειδή έπαιζε το πρωτάθλημα μόνος του. Χωρίς αντίπαλο άξιο να τον πιέσει βαθμολογικά. Να τον αμφισβητήσει.

Τι θα κάνει στον Ολυμπιακό το αφεντικό, που πλέον κάθε μέρα συνειδητοποιεί την πρώτη του απώλεια πρωταθλήματος; Πάλι μεταγραφές πρωτοσέλιδες. Πάλι προπονητή που θα αντικαταστήσει εκείνον που απολύθηκε και στη συνέχεια θα απολυθεί κι αυτός, κι ο επόμενος. Τι ακριβώς σκέπτεται ο εφοπλιστής.

Μιλάμε για την αγωνιστική αποτυχία του Ολυμπιακού. Που οφείλεται; Στίς πολυδιαφημιζόμενες μεταγραφές που απογοήτευσαν. Μήπως, όμως, δεν έχουν ευθύνη οι παίκτες, οι οποίοι ήρθαν σε ομάδα που ψαχνόταν και δεν σταμάτησε να ψάχνεται αγωνιστικά. Μήπως;

Μεταγραφές δικαιολογούνται και επιβάλλονται για συγκεκριμένους λόγους. Όχι για να πουλήσουν μούρη τα πρωτοσέλιδα. Μία ΠΑΕ παίρνει παίκτη, παίκτες, για να φτιάξει τον κορμό της ενδεκάδας. Αν έχει οπλίσει τον σκελετό της ενδεκάδας, τότε αναζητάει παίκτες που θα συμπληρώσουν τα θεμέλια της ομάδας. Διαφορετικές οι επιλογές σε κάθε περίπτωση, που σημαίνει δεν γίνεται δουλειά με μεταγραφές στα τυφλά, αρκεί οι παικταράδες να κάνουν γκελ στο... περίπτερο..

Ποιος θα ναι ο νέος προπονητής του Ολυμπιακού, αν διακοπεί η συνεργασία με τον Γκαρθία; Το κτίσιμο πρώτα ξεκινάει από τον προπονητή και μετά γίνεται το ξεκαθάρισμα στο ρόστερ. Η ενίσχυση του. Με φιρμάτους, πρωτοσέλιδους κι όχι.

Διαβάστε ακόμα:

ΘΑ ΔΙΩΞΕΙ ΓΚΑΡΘΙΑ, ΤΩΡΑ, Ο ΜΑΡΙΝΑΚΗΣ;