ΜΑΙΜΟΥ ΤΟ... ΣΩΣΙΒΙΟ ΓΙΑ ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟ

 

Μια ΠΑΕ, ο Ηρακλής είχε το πρόβλημα και εφάρμοσαν τον κανονισμό, με συνέπεια να υποβιβαστεί η ιστορική ομάδα. Ιστορική, όμως με οικονομικά προβλήματα και ασυνεπής. Αν το πρόβλημα το είχαν τρεις, τέσσερις ΠΑΕ, θα τις έριχναν όλες μαζί με την ίδια ευκολία που σουτάρησαν τον Ηρακλή; Μάλλον απίθανο.

Πέφτει ένα όργιο παρασκηνίου για να γλυτώσει ο Παναθηναϊκός. Η ΠΑΕ του Αλαφούζου με τίποτα δεν δικαιούνται να πάρει αδειοδότηση κι αυτό την στέλνει αυτόματα στην Β’ Εθνική. Τελικά, μετά από ψάξιμο διαπιστώθηκε ότι οικονομικά προβλήματα έχουν ακόμα 3-4 ΠΑΕ της σούπερ ληγκ. Τι θα γίνει; Να υποβιβάσουν τις μισές σχεδόν ομάδες του πρωταθλήματος; Όχι, βέβαια.

Το ζητούμενο είναι η «μεγάλη» ομάδα, ο Παναθηναϊκός, όχι οι «μικρές» ομάδες, ποιος ασχολείται μ' αυτές. Και άντε να δώσουν μια παράτα τρεις μήνες να σουλουπώσουν τα οικονομικά τους οι προβληματικές ΠΑΕ για να είναι ικανές να αδειοδοτηθούν. Να, ποια είναι η μεγάλη γκέλα του κύριου Χρήστου Παναγόπουλου, του πιο στενού συνεργάτη του Αλαφούζου! Τα μαγειρέματα του μόνο σε καλό του Παναθηναϊκού δεν θα βγουν, τελικά.

Οι 4-5 μικρές ΠΑΕ, σαν μικρούλες που είναι, έχουν μικρό πρόβλημα και είναι σίγουρο ότι θα το νοικοκυρέψουν στα χρονικά όρια που μπουν. Ο μεγάλος Παναθηναϊκός είναι αδύνατον να καλύψει τα ανοίγματά του. Οπότε, μόνον αυτός, χωρίς… παρέα άλλων αναξιοπαθούντων ΠΑΕ, θα αντιμετωπίσει το μοιραίο. Τον υποβιβασμό.

Αν ο μεγάλος Παναθηναϊκός δεν ζήταγε παράτα, γιατί για το χατήρι του δίνουν νέα διορία, ή δεν θα υποβιβαζόταν διότι είναι απίθανο να έριχναν τόσες ομάδες μαζί ή αν τις έριχναν μικρό το κακό. Το μεγάλο κακό είναι να υποβιβαστεί μόνο ο Παναθηναϊκός και χωρίς άλλοθι, αφού είναι αδύνατο να ρυθμίσει τα υπέρογκα χρέη του.

Διαβάστε ακόμα:

ΣΕ ΒΟΥΡΚΟ ΕΠΑΝΩ ΤΟ ΓΥΠΕΔΟ ΤΗΣ ΛΕΩΦΟΡΟΥ