ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΙΒΑΝ Η… ΜΟΙΡΑ ΤΟΥ ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΥ

 

Μέχρι πριν από ένα χρόνο ο μεγαλύτερος αντίπαλος του Αλαφούζου στο ποδόσφαιρο, κι όχι μόνον, ήταν ο Μαρινάκης. Ο μαφιόζος. Ο άρχοντας του εγκλήματος. Έτσι παρουσίαζε τον πρόεδρο του Ολυμπιακού με αλλεπάλληλες κατηγορίες και επί τετραετία συνεχώς ο μεγαλομέτοχος του Παναθηναϊκού. Και εκείνες οι εκτός ορίων ατελείωτες προσωπικές επιθέσεις κατά Μαρινάκη και προκειμένου αυτός να σταματήσει, επιτέλους την ανήθικη και παρασκηνιακή του δράση, είχαν ως συνέπεια να συμμαχήσουν στον αγώνα του καλό οι Αλαφούζος, Ιβάν Σαββίδης.

Σήμερα το σκηνικό έχει έρθει τούμπα. Ο λαλίστατος Αλαφούζος βάρεσε σιωπητήριο κατά Μαρινάκη, αφού μαζί του «τα βρήκε» για το καλό του ποδοσφαίρου, και Νο1 αντίπαλος είναι ο Ιβάν Σαββίδης. Μετά, μάλιστα, τη μπούκα στην Τούμπα με το κουμπούρι ζωσμένο στη μέση του μεγαλομέτοχου του ΠΑΟΚ, η εν λόγω σκηνή «παίχτηκε» στο σκάι περισσότερο από κάθε άλλο κανάλι. Και, σε κάθε ευκαιρία, γίνεται λόγος για καράβια με τσιγάρα, με ασαφή έννοια.

Αυτή τη στιγμή ο Παναθηναϊκός είναι ΗΔΗ στην Β’ εθνική. Υποβιβασμένος, απλά δεν έχει ξεκινήσει η τυπική διαδικασία. Επειδή ΠΑΕ που δεν έχει εξασφαλίσει αδειοδότηση από την ΕΠΟ, εκπίπτει από την Super league και οδηγείται στην Β’ εθνική. Ούτε με θαύμα η ΠΑΕ του Αλαφούζου είναι πλέον σε θέση να πάρει αδειοδότηση από την ΕΠΟ.

Η ΕΠΟ, όμως, θα αδειοδοτήσει τον Παναθηναϊκό στην περίπτωση που η super league ανέτρεπε απόφαση της πριν από τρία χρόνια, σύμφωνα με την οποία ΥΠΟΒΙΒΑΖΕΤΑΙ κάθε ΠΑΕ χωρίς αδειοδότηση. Μετά από πρόταση της ΑΕΚ πριν από τρεις ημέρες η διοργανώτρια του πρωταθλήματος επανήλθε ΣΚΑΝΔΑΛΩΔΩΣ και τελικά με ψήφους 7-6 η super league καταδίκασε τον Παναθηναϊκό.

Η επιχείρηση σωτηρίας του Παναθηναϊκού συνεχίζεται με πιθανό νέο έκτακτο συμβούλιο της super league την προσεχή Δευτέρα. Να ψηφίσουν «Ναι» για τον Παναθηναϊκό και εκείνες οι ΠΑΕ που είχαν ψηφίσει «Όχι». ΠΑΕ που εύκολα επηρεάζονται από τον οπλοφόρο και πακετοφόρο ομογενή επιχειρηματία Ιβάν Σαββίδη.

Κάποτε περνούσε ο λόγος του Γιώργου Βαρδινογιάννη. Μετά του Σωκράτη Κόκκαλη και του Βαγγέλη Μαρινάκη. Σήμερα τα κουκιά είναι με τον Ιβάν Σαββίδη. Άρα;

Αν, τελικά, γίνει το έκτακτο συμβούλιο της Δευτέρας, ο Αλαφούζος θα χρειαστεί να ζητήσει την «κατανόηση» του Ιβάν, και να τα βρει, σε κάποιο βαθμό με την κυβέρνηση, χωρίς να θυμώσει ο Μαρινάκης. Μόνον έτσι θα γίνει η κωλοτούμπα της κωλοτούμπας στην super league και ο Παναθηναϊκός δεν θα υποβιβαστεί, παρ’ ο,τι δεν θα πάρει αδειοδότηση.

Διαβάστε ακόμα:

Ο ΚΑΘΕ ΠΑΠΑΡΑΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΞΕΡΕΙ ΜΟΝΟ ΤΟ... ΜΙΚΡΟΦΩΝΟ