ΟΛΟΙ ΤΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΝΑΝΟΙ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΟ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

 

Τι θα πει «Η ΑΕΚ παίρνει το πρωτάθλημα στα χαρτιά;». Τι θα πει «Ο ΠΑΟΚ χάνει το πρωτάθλημα στα χαρτιά». Ούτε το ένα ισχύει, ούτε το άλλο. Εκτός κι αν συμφωνήσουμε, να ΜΗΝ τιμωρείται ομάδα ακόμα κι αν ο πρόεδρος της εισβάλει στον αγωνιστικό χώρο, κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού. Επίσης να ΜΗΝ τιμωρείται ομάδα όταν ο πρόεδρος της εισβάλει στον αγωνιστικό χώρο, όχι με εξάσφαιρο, ακόμα και με καλάσνικωφ, και με μπαζούκας.

Η κουβέντα «Να μην παίζεται το πρωτάθλημα στα χαρτιά» έχει τόση αξία όσο η απολογία του Ιβάν Σαββίδη. «Κοιτάξτε με στα μάτια και πείτε μου αν απείλησα κανέναν…». Μπήκαμε στο γήπεδο της απόλυτης γραφΙκότητας.

Έστω, ο μεγαλομέτοχος του ΠΑΟΚ ότι δεν απείλησε κανένα. Έστω, ουδείς στον αγωνιστικό χώρο ότι ένοιωσε απειλούμενος από τον Σαββίδη που οπλοφορούσε. Είναι δικαιολογίες αυτές για να μην τιμωρηθεί; Ποιος, αλήθεια, συμφωνεί να μην τιμωρείται η ΠΑΕ όταν ο μεγαλομέτοχος της μπουκάρει αλλά… χωρίς να απειλεί κανέναν με το πιστόλι του;

Τελικά, το ζήτημα δεν είναι ότι η ΑΕΚ παίρνει το πρωτάθλημα στα χαρτιά. Ούτε ο ΠΑΟΚ που το είχε ΗΔΗ… κατακτήσει πέντε αγωνιστικές ΠΡΙΝ τελειώσει, ότι το έχασε στα χαρτιά. Αυτό που αξίζει να επισημάνει κανείς είναι ότι ΑΚΟΜΑ στην Ελλάδα οι εξ ορισμού προστάτες του ποδοσφαίρου, δηλαδή κυβέρνηση, όργανα και ΠΑΕ, σε μια άτυπη και ξεφωνημένη… «συνωμοσία ντροπής» ΣΥΚΟΦΑΝΤΟΥΝ, σε επίπεδο πρωταθλητισμού, την όποια σχέση τους με το ποδόσφαιρο.

Για να κάνουμε ταμείο. Γελοίοι πολιτικοί, τσιράκια μεγαλοεπιχειρηματιών ποδοσφαιροπατέρες και της πλάκας δημοσιογράφοι αυτοδιασύρονται. Αυτό συμβαίνει, καμία βλάβη δεν είναι ικανοί όλοι τους να προκαλέσουν το ποδόσφαιρο. Οι φαιδρότητες και οι ακρότητες στα ντόπια γήπεδα δεν ζημιώνουν ούτε τρίχα από το ποδόσφαιρο. Οι ομάδες και τα αφεντικά τους βγαίνουν ζημιωμένοι, ηθικά.

Διαβάστε ακόμα:

ΣΤΟΝ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ ΚΑΤΕΒΑΖΑΝ ΔΙΑΚΟΠΤΗ