ΑΛΑΦΟΥΖΟΣ, Η ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΑΠΑΤΗ ΣΤΟ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

 

Το ελληνικό ποδόσφαιρο είχε και συνεχίζει να έχει τις πόρτες ανοιχτές εντελώς στον κάθε απατεώνα. Δεν υπάρχει καμία διαδικασία να εμποδίσει και τον διπλωματούχο τυχοδιώκτη με τα ψέματα να πάρει το κουμάντο μιας ΠΑΕ. Έχει συμβεί πολλές φορές, μάλιστα με την ευλογία των ΜΜΕ και των λεγομένων συνδέσμων φιλάθλων και την ανοχή κυβέρνησης και ποδοσφαιρικών οργάνων.

Απ’ όλους, όμως, τους επώνυμους που με ψέματα και με δόλιες υποσχέσεις ενεμπλάκησαν στο ποδόσφαιρο, ο κορυφαίος είναι ο Γιάννης Αλαφούζος. Με το βίο και την πολιτεία του στον Παναθηναϊκό ο καναλάρχης κερδίζει μακράν τον τίτλο της μεγαλύτερης απάτης στην Ιστορία.

Δεν κρίνεται για αξιόποινες πράξεις ο Αλαφούζος στον Παναθηναϊκό. Δεν έκλεψε, δεν υπεξαίρεσε, δεν πλαστογράφησε, δεν πούλαγε ναρκωτικά στα πρεζόνια της εξέδρας. Δεν δωροδοκούσε διαιτητές. Δεν έφτιαξε παραρτήματα. Δεν λάδωσε ενωσιάρχες. Διέπραξε κάτι βαρύτερο. Εγκατέλειψε σκόπιμα τον Παναθηναϊκό, να υποβιβαστεί στην Β’ εθνική.

Θυμίζουμε ότι ο Αλαφούζος εμφανίστηκε το καλοκαίρι του 2012, χωρίς καν να έχει προηγούμενη σχέση, επαφή, τόσο με το ποδόσφαιρο όσο και με τον Παναθηναϊκό. Από το πουθενά. Με σκοπό να οργανώσει τον… λαό του Παναθηναϊκού. Να φτιάξει ομάδα… λαϊκής βάσης, έναν Παναθηναϊκό ο οποίος να μην έχει ανάγκη κανέναν λεφτά, Βαρδινογιάννη, Γιαννακόπουλο, τον όποιον.

Αντί, όμως, η ΠΑΕ να ανήκει στον λαό της, ο Παναθηναϊκός απέκτησε νέο ιδιοκτήτη, τον μεγαλομέτοχο κατά 90% Αλαφούζο. Ο οποίος έκανε αυτό που δεν τόλμησε ποτέ των ποτών κανένας άλλος στο παρελθόν του επαγγελματικού ποδοσφαίρου. Εγκατέλειψε την ομάδα, στην πραγματικότητα «κρύφτηκε», αφού η ΠΑΕ, όπως λέγεται, επί διοίκησης του ΔΙΠΛΑΣΙΑΣΕ τα συνολικά της χρέη, σε σύγκριση με το 2012.

Διαβάστε ακόμα:

Η ΜΕΓΑΛΗ ΚΩΛΟΤΟΥΜΠΑ ΣΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΗΣ… ΑΝΩΜΑΛΙΑΣ