ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΤΑΙΝΙΑ ΤΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ

 

Ποδόσφαιρο champions league και απόψε με τον ημιτελικό Μπάγερν- Ρεάλ. Κι όταν λέμε ποδόσφαιρο, εννοείται ότι ξεχνάμε το ελληνικό. Αυτό που παίζεται στο ντόπιο πρωτάθλημα. Καμία σχέση. Σα να συγκρίνεις ελληνική ταινία, μελό της συμφοράς της δεκαετίας ’60, με χολυγουντιανή παραγωγή υψηλού κόστους.

Θα αλλάξει κι άλλο η διοργάνωση του champions league. Με στόχο τη μεγαλύτερη ποιότητα και τα περισσότερα έσοδα από χορηγούς. Και στην Ελλάδα το πήραν απόφαση να αλλάξουν το πρωτάθλημα, από το 2018-19 να γίνεται με 12 ομάδες. Η τομή, όμως, δεν θα είναι και τόσο παρεμβατική.

Πρωταθλήτρια Ευρώπης η Ρεάλ το 2016 και το 2017, με συνολικά 12 κατακτήσεις, έναντι πέντε champions league της Μπάγερν. Η προϊστορία, η παράδοση των μεταξύ τους συναντήσεων δεν παίζει κανένα ρόλο. Έντεκα ποδοσφαιριστές απ' τη μία, ένδεκα από την άλλη με διαφορετική φανέλα. Αυτό είναι το show. Και άσε κάποιους που έχουν μείνει στα παλιά, στα στερεότυπα, να ασχολούνται με την ειδωλολατρική δυναμική του ειδικού βάρος των δύο αντιπάλων. Δεν υπάρχουν αντίπαλα κλαμπ, αντίπαλες θρησκείες, ιδεολογίες, παρά μόνον αντίπαλοι ποδοσφαιριστές.

Διαβάστε ακόμα:

ΤΑ ΠΑΚΕΤΑ ΣΤΗ ΣΕΝΤΡΑ