Ο ΠΑΟΚ ΣΤΗΝ ΚΟΨΗ ΤΟΥ ΞΥΡΑΦΙΟΥ

 

Την περασμένη σαιζόν 2017-18 ο ΠΑΟΚ ανέβηκε υψηλά. Πολύ υψηλά. Γιατί έπαιξε επικοινωνιακά πολύ δυνατά, και το γλυκό έδεσε με την κατάκτηση του κυπέλλου. Νίκη άξια επί της πρωταθλήτριας ΑΕΚ, μάλιστα στον τελικό που έγινε στην Αθήνα.

Ιστορικό γεγονός. Για πρώτη φορά από ιδρύσεως του ο ΠΑΟΚ, χάρη στις δημοσιογραφικές υπογραφές που ελέγχει, έδειξε εκτόπισμα ισοϋψούς μεγέθους, σε σύγκριση με τις παραδοσιακές δυνάμεις εξουσίας Ολυμπιακού, Παναθηναίκού, ΑΕΚ, κατά σειρά ιεραρχίας. Ο ΠΑΟΚ του Ιβάν Σαββίδη πέρασε κι επέβαλλε το μήνυμα ότι είχε την ισχυρώτερη ομάδα, ότι έχασε στα χαρτιά το πρωτάθλημα, ότι παραμένει σταθερά στο χώρο του αδικημένου.

Συγχαρητήρια στα παιδιά. Έκαναν το μαύρο, άσπρο. Δεν έπρεπε να τιμωρηθεί το αφεντικό με το κουμπούρι, διότι μπουκάρησε στην Τούμπα χωρίς να θέλει να σκοτώσει κάποιον. Ούτε τον διαιτητή. Ο προπονητής του Ολυμπιακού φταίει που άρπαξε στη μάπα το ρολό, όχι ο ΠΑΟΚ. Η ΕΠΟ με πρόεδρο άνθρωπο του Σαββίδη φταίει, διότι δεν κατάφερε να εξαιρέσει τον ΠΑΟΚ από τις ποινές. Η ΑΕΚ φταίει για την διακοπή του αγώνα, όχι ο ΠΑΟΚ.

Επαναλαμβάνω. Για πρώτη φορά στην Ιστορία ο ΠΑΟΚ επικοινωνιακά κατέδειξε μπόι ομάδας αληθινής πρωταγωνίστριας με απαιτήσεις. Επικίνδυνο αυτό να καταστεί μπούμερακ! Εκτός κι αν ο ΠΑΟΚ ρίξει μπόλικο νερό στο κρασί του μαρθαβουρτσισμού. Με το αιώνιο αίσθημα ότι το κράτος των Αθηνών μας κυνηγάει και συνεχίσει την κλάψα.

Το στοίχημα ο ΠΑΟΚ θα το κερδίσει μέσα στο γήπεδο. Τι ψάρια θα πιάσει. Το πρωτάθλημα το πήρε η ΑΕΚ διότι ήταν καλύτερη από τον… καλύτερο της ΠΑΟΚ, ο οποίος όμως δεν εμφανίστηκε με τα κυβικά του σ’ όλο το πρωτάθλημα. Δίνω την αποκλειστική πληροφορία ότι δεν φθάνει μια ομάδα να παίζει σύμφωνα με την αξία της, σε λίγα ματς. Με συνέπεια ο ΠΑΟΚ, πριν αρχίσει να παίρνει τα επάνω του, να ήθελε να σουτάρει τον Λουτσέσκου. Για να μη ξεχνιόμαστε.

Ο Ιβάν Σαββίδης, αφεντικό από το 2012, δεν είναι πετυχημένος ακόμα στον ΠΑΟΚ. Να το πω αλλοιώς. Ο ΠΑΟΚ και επί Σαββίδη παρέμεινε ίδιος. Ο γνωστός. Καραμπινάτες και καπάκι η μια μετά την άλλη οι αποτυχίες στην επιλογή προπονητών και ποδοσφαιριστών στις μεταγραφές. Το 2017 ήρθε ο πρώτος τίτλος, με το μαϊμού γκολ στον τελικό του Βόλου. Κανονική κούπα το κύπελλο 2018. Άρα;

Ιστορικά, η προσεχή σαιζόν εκτιμάται ως κρίσιμα κομβική. Τα άστρα είναι ολότελα ευνοϊκά για τον ΠΑΟΚ. Ή θα επιβεβαιώσει το άλμα που πραγματοποίησε το 2018 ή θα γεμίσει τις τσέπες των τζογαδόρων. Δηλαδή;

Αν ο ΠΑΟΚ δεν ξεφύγει από το DNA του, της μιζέριας και της μοιρολατρίας, ακόμα και με καλύτερη ομάδα θα το ρίξει στην αυτοκαταστροφή. Θα κάνει γκέλες μέσα στην Τούμπα. Αν, όμως, στηριχθεί μονάχα στην αγωνιστική του υπεροχή, δύσκολα να τον ανταγωνιστούν ΑΕΚ και Ολυμπιακός. Ο Παναθηναϊκός είναι εκτός κόλπου.


Διαβάστε ακόμα:

ΚΟΙΜΗΘΗΚΑΝ ΣΤΟ ΠΟΤΑΜΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΘΡΥΛΟ