Η ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΕΧΑΣΕ ΑΠΟ… ΚΑΤΩΤΕΡΗ ΦΥΛΗ

 

Έκπληξη στο Μουντιάλ. Ηττήθηκε η πρωταθλήτρια κόσμου Γερμανία από το… Μεξικό, με 1-0. Έκπληξη; Δεν υπάρχουν εκπλήξεις στο ποδόσφαιρο. Καθόλου περίεργο και… εκπληκτικό να μην κερδίσει το φαβορί, να χάσει η ομάδα με το πιο βαρύ όνομα.

Αυτό, ναι. Η Γερμανία, όπως όλοι αναγνωρίζουν, θαυμαστές της και όχι, είναι η… Γερμανία. Νικήτρια τεσσάρων μουντιάλ, πάντα γερό χαρτί σε κάθε μεγάλη διοργάνωση. Όταν, όμως, βγαίνει στο γήπεδο δεν... κουβαλά μαζί της τους τίτλους και τις διεθνείς διακρίσεις της. Και επειδή μιλάμε για ποδόσφαιρο, όπου όλα είναι μέσα, πιθανόν να γνωρίσει την αποτυχία. Ακόμα και από το ελαφρών βαρών Μεξικό. Το υποδεέστερο ποδοσφαιρικά Μεξικό.

«Η Γερμανία είναι… Γερμανία». Σημαίνει ότι έχει μία φυλετική υπεροχή, ότι δεν δέχεται την ήττα, ότι δεν εγκαταλείπει ποτέ και συνήθως ανατρέπει το σε βάρος της αποτέλεσμα. Το έχει αποδείξει στην πράξη, μάλιστα με αντιπάλους υψηλού αιθερικού και όχι ομάδες από… κατώτερες ράτσες, όπως είναι το Μεξικό.

Το ποδόσφαιρο ξεβρακώνει αυτοκρατορικούς λαούς, χώρες με μεγαλοϊδεαλισμό. Η εθνική περηφάνεια και αξιοσύνη πάει περίπατο μέσα στο γήπεδο, όπου κυριαρχεί ο νόμος της αναξιοκρατίας. Κερδίζει και ο κατώτερος.


Διαβάστε ακόμα:

ΤΟ ΜΠΟΥΓΕΛΟ ΣΤΟΥΣ ΜΑΡΙΝΑΚΗ ΚΑΙ… ΣΚΟΥΝΤΗ