ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ ΟΙ ΠΑΙΚΤΑΡΑΔΕΣ ΣΤΑ ΝΟΚ - ΑΟΥΤ

 

Μια Γαλλία μάλλον προβληματική όμως έκανε δυο νίκες και ήταν επόμενο να προκριθεί με... κατεβασμένο κεφάλι. Μετά την Αυστραλία κέρδισε και το Περού χωρίς να παίξει μπάλα. Και γιατί να παίξει, αφού ο στόχος ήταν η νίκη την οποία εξασφάλισε χωρίς να ιδρώσει. Ποιος ο λόγος να πασχίσει όταν στο γήπεδο δεν υπήρχε αντίπαλος.

Μπράβο στο Περού, επιτυχία του να προκριθεί μέχρι τα τελικά της Ρωσίας. Σε μουντιάλ μετά από 36 χρόνια. Ας ελπίσουμε να το ξαναδούμε το 2054, αλλά να μη αγωνίζεται πάλι με την... πλάτη. Κάθε μπαλιά που δεχόταν από συμπαίκτη ο Περουβιανός είχε τα οπίσθια στους Γάλλους. Έτσι δεν υπάρχει ρυθμός, κανένας αιφνιδιασμός.

Αξιοσημείωτο. Ο προπονητής της Γαλλίας πάλι αντικατέστησε στο υποτίθεται ρευστό 1-0 τα βαρειά ονόματα στην επίθεση. Τα κανόνια της ομάδας Γκριεζμάν, Μπαπέ. Και έβαλε αλλαγή τον Ντεμπελέ, τον οποίο δεν ξεκίνησε. Γιατί;

Οι ποδοσφαιριστές είναι κατάκοποι. Μετά το 60 ρετάρουν. Και το έργο έχει συνέχεια, δρόμο ακόμα. Χρειάζονται οι παικταράδες στα νοκ - άουτ παιχνίδια. Με δυνάμεις. Γι' αυτό γίνεται συντήρηση, μάλιστα όταν στο επιτρέπει ο αντίπαλος, όπως το ψόφιο Περού.

Ύστερα είναι και το άλλο. Προηγείται της εθνικής η ομάδα του επαγγελματία. Την αγαπάνε την εθνική, την πονάνε, αλλά το ψωμί, το μεροκάματο το κερδίζει με το συμβόλαιο με την Αθλέτικο, την Παρί, την Μπαρτσελώνα, την όποια ΠΑΕ.

Διαβάστε ακόμα:

ΚΑΤΣΟΥΡ, Ο ΚΥΚΛΟΣ ΕΝΟΣ ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΗ ΕΥΡΩΠΗΣ